Μιλφέιγ

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2014
Περιγραφή

Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο γλυκό.

Συστατικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 100 γρ. αμυγδαλα φιλε καβουρντισμενα
  • 3 κ σ φυστίκι Αιγινης
  • 250 γρ. βουτυρο
  • 2 Φακελα ανθος αραβοσιτου που θέλει βράσιμο
  • 400 γρ. κρεμα γαλακτος
  • 1 κ. σ. αχνη
  • 1 κουπα ζαχαρη
  • 480 ml γαλα εβαπορέ
  • 480 ml νερο
Οδηγίες
  1. Βαζουμε τα φύλλα ξεχωριστά το ενα απο το αλλο σε μια φορμα 30-40 πόντους και τα τρυπαμε με ενα πηρουνι να μην μας φουσκώσουν Πολύ. Ας ειναι και στενομακρη πυρεξ Και τα ψηνουμε στους 200°C Βαθμους για 10΄ σχεδόν να έχουν παρει ενα χρυσάφι χρωμα.
  2. Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με την αχνη σε σαντιγί. Την βαζουμε στο ψυγείο.
  3. Σε κατσαρόλα βαζουμε το γαλα, το νερο, την ζαχαρη και το ανθος αραβοσιτου και ανακατεύουμε, βραζουμε σε κρεμα. ΄Οταν πήξη το τραβάμε απο την φωτια ,ριχνουμε το βουτυρο και τις βανιλιες. Αφηνουμε να κρυωσει Καλα.
  4. Ριχνουμε στην κρύα κρεμα το 1/4 σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθούν Καλα. Την υπολιπη την βαζουμε σε ενα σακουλάκι για να γαρνίρουμε μετα.
  5. Βαζουμε μεσα στην φορμα το ενα ψημένο φύλλο και βαζουμε επανω την κρεμα πασπαλίζουμε με τα μισά αμυγδαλα. Σκεπαζουμε με το αλλο φυλο Και γαρνίρουμε με την σαντιγι οπως θελουμε.
  6. Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα και το φυστίκι.