Brioche με Μασκαρπόνε

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014
Περιγραφή

Αφράτο και μυρωδάτο αυτό το ψωμάκι τσουρέκι!

Συστατικά
  • 500 γρ. αλευρι για τσουρέκια
  • 100 ml γαλα χλιαρό
  • 150 γρ Μασκαρπονε
  • 2 Αυγα μέτρια
  • 1 κροκο αυγού και λιγο γαλα ανακατεμένο για το άλειμμα
  • 100 γρ ζαχαρη
  • 2 κ.γλ. σαφράν (κρόκο Κοζάνης)
  • 60 γρ βούτυρο λειωμένο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • Ξυσμα απο1 λεμονι
  • 2 κ.σ. Λικερ Αμαρέτο
  • Αμυγδαλα φίλε η καρφακια για πασπάλισμα
  • 20 γρ φρέσκια Μαγιά
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε την μαγιά με το μέλι και ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζι, Αφηνουμε τη ζύμη σε ζεστο μέρος να φούσκωσει για 1 ώρα.
  2. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε σχήμα τσουρεκιού. Το βαζουμε σε μια μακροστενη φορμα και αφηνουμε να διπλασιάστεί σε όγκο.
  3. Αλειφουμε με ενα πινέλο προσεχτικά με το αβγό , προσεχουμε να μην το τρυπήσουμε και ξεφούσκωσει .
  4. Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα ισως και 5 λεπτα παραπάνω.