Brioche με Μασκαρπόνε
Προστέθηκε από
Bianka
, Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014
Περιγραφή
Αφράτο και μυρωδάτο αυτό το ψωμάκι τσουρέκι!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Διάφορα
Άλλες κατηγορίες
Ζύμες και Ψωμιά (Διάφορα)
Γερμανικές συνταγές
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Πασχαλινές Συνταγές
Όλες οι συνταγές
500 γρ. αλευρι για τσουρέκια
100 ml γαλα χλιαρό
150 γρ Μασκαρπονε
2 Αυγα μέτρια
1 κροκο αυγού και λιγο γαλα ανακατεμένο για το άλειμμα
100 γρ ζαχαρη
2 κ.γλ. σαφράν (κρόκο Κοζάνης)
60 γρ βούτυρο λειωμένο
1 κ. σ. μέλι
1 τσιμπιά αλάτι
Ξυσμα απο1 λεμονι
2 κ.σ. Λικερ Αμαρέτο
Αμυγδαλα φίλε η καρφακια για πασπάλισμα
20 γρ φρέσκια Μαγιά
Οδηγίες
Λιώνουμε την μαγιά με το μέλι και ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζι, Αφηνουμε τη ζύμη σε ζεστο μέρος να φούσκωσει για 1 ώρα.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε σχήμα τσουρεκιού. Το βαζουμε σε μια μακροστενη φορμα και αφηνουμε να διπλασιάστεί σε όγκο.
Αλειφουμε με ενα πινέλο προσεχτικά με το αβγό , προσεχουμε να μην το τρυπήσουμε και ξεφούσκωσει .
Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα ισως και 5 λεπτα παραπάνω.