Ωτία τα ποντιακά

recipe image
Προστέθηκε από Νει, Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2014
Περιγραφή

Εύκολο και νόστιμο ποντιακό γλύκισμα τα ωτία δηλαδή αυτάκια.

Συστατικά
  • 2 αυγά ,
  • 100 γρ. ζάχαρη ,
  • 400 γρ. γιαούρτι αγελαδίτσα ,
  • 1 βανιλια
  • ½ κ. γλ. σόδα
  • αλεύρι όσο πάρει, μισό κιλό περίπου και παραπάνω
  • λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι,
  2. για να γίνει η ζύμη μας ούτε πολύ σκληρή, ούτε να κολλάει και στα χέρια.
  3. Ανοίγουμε σε φύλλο 2 χιλ και κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες. Τις λωρίδες τις κόβουμε σε ρόμβους. Στο κέντρο κάθε χαρακιάς κάνουμε ένα κόψιμο μικρό , ώστε να περνά από μέσα η μια άκρη της ζύμης, όπως στη φωτό.
  4. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι τα ωτία μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα