Πίτα Ανθοδέσμη

recipe image
Προστέθηκε από Νει, Κυριακή, 12 Οκτώβριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εντυπωσιακό γλυκό με υπέροχο σχέδιο!

Συστατικά
  • 250γρ χλιαρό γάλα
  • 25γρ Μαγια φρέσκια
  • 1 αυγο ,
  • 3 κ. γλ. ζάχαρη ,
  • λίγο αλάτι
  • 50 γρ μαργαρίνη ,
  • 500 γρ αλεύρι

Γέμιση

  • Ηλιέλαιο
  • Ζάχαρη
  • Κανέλα

Μαρμελάδα βερίκοκο για άλειμμα της πίτας στο τέλος

Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, κάνουμε ζύμη και βάζουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει περίπου 1 ώρα .
  2. Μετα χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα.
  3. Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε ηλιέλαιο, ζάχαρη, κανέλα και το τυλίγουμε σε ρόλο.
  4. Κόβουμε το ρόλο στα 6 όπως σας έδειξα στις φωτό.
  5. Βάζουμε σε ταψί στη μεση τα ακριανά κομμάτια και τα υπόλοιπα γύρο γύρο σαν πέταλα λουλουδιών.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μόλις θα ροδίσει βγάζουμε από το φούρνο και παίρνουμε 3 κ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο + 3 κ. σ. νερό και με το πινέλο περνάμε από πάνω να γυαλίσει.