Πιπερόπιτα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Δευτέρα, 18 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμη, πικάντικη, εμφανίσιμη και εύκολη πίτα, γεμάτη βιταμίνες.

Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 πιπεριές κόκκινες,
  • 2 κίτρινες,
  • 2 πορτοκαλιές κομμένες ζουλιέν
  • μισό φλ/νι λάδι και άλλο μισό για το άλειμμα των φύλλων, αν θέλετε βάλτε βούτυρο.
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • μισό κιλό φέτα (εγώ έβαλα λιγότερη και πρόσθεσα και παρμεζάνα) ή και παραπάνω, δική σας επιλογή, θρυμματισμένη.
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • πιπέρι όχι αλάτι
  • λίγο μαϊντανό (προαιρ.)
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι τα κρεμμύδια και μετά τις πιπεριές να μαραθούν για λίγο.
  2. Κατεβάζω από τη φωτιά, αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω τη φέτα, το πιπέρι, τα αυγά, το μαϊντανό και τα ανακατεύω καλά.
  3. Φτιάχνετε το σπιτικό φύλλο ή χρησιμοποιείτε το φύλλο κρούστας, βάζοντας τα μισά φύλλα λαδωμένα κάτω και αφήνετε να προεξέχουν από το ταψί.
  4. Στρώνετε όλη τη γέμιση και γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν πάνω από τη γέμιση.
  5. Μετά βάζετε πάνω τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα, αλλά αφού κόψετε αυτά που προεξέχουν.
  6. Λαδώνετε, χαράζετε την επιφάνεια, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στους 180ο για 45 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.