Πιπερόπιτα
Προστέθηκε από
Hlianna
, Δευτέρα, 18 Μάιος 2009
Μέση βαθμολογία
/ 5
4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Νόστιμη, πικάντικη, εμφανίσιμη και εύκολη πίτα, γεμάτη βιταμίνες.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Λαχανικά
Πίτες
Διάφορα
Κυρίως Πιάτα
Λαχανικά
Άλλες κατηγορίες
Ζύμες και Ψωμιά (Διάφορα)
Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές
Για μπουφέ
Όλες οι συνταγές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 πιπεριές κόκκινες,
2 κίτρινες,
2 πορτοκαλιές κομμένες ζουλιέν
μισό φλ/νι λάδι και άλλο μισό για το άλειμμα των φύλλων, αν θέλετε βάλτε βούτυρο.
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
μισό κιλό φέτα (εγώ έβαλα λιγότερη και πρόσθεσα και παρμεζάνα) ή και παραπάνω, δική σας επιλογή, θρυμματισμένη.
3 αυγά χτυπημένα
πιπέρι όχι αλάτι
λίγο μαϊντανό (προαιρ.)
Οδηγίες
Σοτάρω στο λάδι τα κρεμμύδια και μετά τις πιπεριές να μαραθούν για λίγο.
Κατεβάζω από τη φωτιά, αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω τη φέτα, το πιπέρι, τα αυγά, το μαϊντανό και τα ανακατεύω καλά.
Φτιάχνετε το σπιτικό φύλλο ή χρησιμοποιείτε το φύλλο κρούστας, βάζοντας τα μισά φύλλα λαδωμένα κάτω και αφήνετε να προεξέχουν από το ταψί.
Στρώνετε όλη τη γέμιση και γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν πάνω από τη γέμιση.
Μετά βάζετε πάνω τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα, αλλά αφού κόψετε αυτά που προεξέχουν.
Λαδώνετε, χαράζετε την επιφάνεια, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στους 180
ο
για 45 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.