Κουλουράκια με ταχίνι

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014
Περιγραφή

Αφράτα και μυρωδάτα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γραμμάρια ταχίνι βιολογικό κατά προτίμηση.
  • 950 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει.( Πιθανόν η ζύμη να μην πάρει όλο το αλεύρι)
  • 400 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού.
  • Ξύσμα από δύο ακέρωτα πορτοκάλια.
  • 100 γραμμάρια κονιάκ.
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 10 γραμμάρια σόδα.
  • 10 γραμμάρια κανέλα.
  • 5 γραμμάρια γαρύφαλλο.
  • Σουσάμι για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ταχίνι, το κονιάκ και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  2. Σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη σόδα και προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμαράκι απαλό.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  5. Ψήνουμε τα κουλουράκια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κουλουράκια αυτά γίνονται πολύ αφράτα και είναι λίγο άγλυκα. Αν τα θέλουμε γλυκά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη παραπάνω.

Επειδή η ζύμη κολλάει ελαφρά , πιθανόν να μας δυσκολέψει στο πλάσιμο γι αυτό θα αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λαδάκι, και πλάθουμε. Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου.