άχνη για το τέλος ή φτιάχνουμε απλό γλάσο με 2 φλ. άχνη και 4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι, τα χτυπάμε μαζί σε πηχτό γλάσο.
Οδηγίες
Κόβουμε σε κομματάκια και μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε κονιάκ ή λικέρ 2 ώρες.
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα ένα τα αυγά, ρίχνουμε το μέλι, το γιαούρτι ή γάλα χτυπάμε να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε τη φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα φρούτα μαζί με το κονιάκ, τα ζελεδάκια, τέλος τα καρύδια με τα κανελογαρύφαλλα, σταματάμε το μίξερ, ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά του κέικ.
Ρίχνουμε σε φόρμα καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο -190ο για 45 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε το κονιάκ σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Αφήνουμε να απορροφήσει το κονιάκ και να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε άχνη σε όλη την επιφάνεια ή ρίχνουμε το γλάσο και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Έφτιαξα το κέικ αυτό Βασιλόπιτα ,γίνεται πολύ αφράτο.