Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2013
Περιγραφή

Αφράτα μπιφτέκια και μελωμένες πατάτες. Ένα αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 Για τα μπιφτέκια

  •    1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από μαλακό κομμάτι.
  •    1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο.
  •    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  •    1 ντομάτα τριμμένη.
  •    1 φλιτζάνι τσαγιού κουάκερ.
  •    1 κουταλάκι ρίγανη.
  •    1 φλιτζανάκι καφέ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
  •    1 κουταλάκι ξύδι.
  •    Αλάτι,     Πιπέρι,   Πάπρικα.

  Για τις πατάτες.

  •    8-10 πατάτες.
  •    1 κούπα λάδι.
  •    2 κουταλιές μουστάρδα.
  •    Χυμό από δυο λεμόνια.
  •    Χυμό από ένα πορτοκάλι.
  •    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  •    Ρίγανη,   Αλάτι,   Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε με λίγο νερό, και ελάχιστο αλάτι.   Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο ή 2 κουταλιές λάδι και τα σοτάρουμε ελαφρά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με το σοταρισμένο κρεμμύδι.   Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ώρα.   Αν το μείγμα μας είναι σφιχτό βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και ζυμώνουμε.
  3. Ετοιμάζουμε τις πατάτες τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη μια ώρα ανοίγουμε τον φούρνο τοποθετούμε επάνω από τις πατάτες τα μπιφτέκια ,και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 περίπου λεπτά .