Μαρμελάδα κεράσι

recipe image
Προστέθηκε από ελσα, Παρασκευή, 07 Ιούνιος 2013
Περιγραφή

Ο καιρός των κερασιών και φτιάχνουμε μαρμελάδα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 κιλό πολτό κεράσι
  •    2 κιλά κεράσια ώριμα
  •    800γρ.ζάχαρη
  •    ¼ κ.γλ.κοφτό ξινό προαιρετικά
  •    Βανίλια
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια, πλένουμε τα κεράσια. Τα βράζουμε σε λίγο νερό, λίγο να
  2. σκεπάζονται, αφού τα ανακατεύουμε δεν χρειάζεται να είναι σκεπασμένα με νερό, τα
  3. αφήνουμε να πάρουν μια βράση μόνο, θα δούμε ότι αλλάζει το χρώμα τους.
  4. Τα στραγγίζουμε -το νερό δεν χρειάζεται το πετάμε-και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν   γιατί θα καούμε.
  5. Βάζουμε το τρυπητό σε ένα ταψί ή ένα λεκανάκι και ρίχνουμε   μέσα τα κεράσια λίγα-λίγα, προσοχή να έχουν κρυώσει   μην καούμε, τα λιώνουμε με τα χέρια μας, καλό είναι να φοράμε γάντια μιας   χρήσης γιατί βάφονται, τα ζουλάμε μέχρι   να μείνουν στο τρυπητό τα κουκούτσια και οι φλούδες, στη συνέχεια βράζουμε τη ζάχαρη   με το πολτό όπως όλες τις μαρμελάδες.
  6. Θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά στο δυνατό αλλά επειδή φουσκώνει καλό είναι να τη βράσετε για 50-60 λεπτά στο 2 αν εχει μέχρι το 3 η κουζίνα σας ή στο 6 αν έχει μέχρι το 9...η κανονική

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είχε ένα μέρος πολτό +ένα μέρος  ζάχαρη αλλά εμένα μου φαινόταν πολύ γλυκιά και αφαίρεσα λίγο ζάχαρη. Στο   τέλος ρίχνω ξινό ή λεμόνι και αν θέλω βανίλια για άρωμα, ότι χρησιμοποιεί   η καθε νοικοκύρα...