Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη και νηστίσιμη

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013
Περιγραφή

Νηστίσιμη πίτα, μοιάζει λίγο με το ραβανί, πλούσια σε αρώματα και γεύσεις!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
16 κομμάτια

Για την πίτα:

  •    ½ φλ. ταχίνι,
  •    ¾ φλ. νερό(εγώ έβαλα κονιάκ),
  •    1 φλ. χυμό πορτοκάλι,
  •    ¼ φλ. χυμό λεμόνι,
  •    1 φλ. νερό,
  •    3 ½ φλ. σιμιγδάλι,
  •    1 1/2 φλ. ζάχαρη,
  •    1 κ. κανέλα,
  •    1/2 κ. γαρύφαλλο,
  •    1 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα.

Για το σιρόπι:

  •    2 φλ. ζάχαρη,
  •    2 ½ φλ. νερό,
  •    χυμό λεμονι,
  •    2 ξυλάκια κανέλας.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό ή κονιάκ με τον χυμό λεμονιού να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, κανέλα, γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι χτυπώντας καλά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά.
  3. Αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
  5. Σιρόπι:   Βράζουμε όλα τα υλικά να δέσει, περίπου 5-8 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή από: monastiriaka.gr