Ντομάτες τουρσί

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 02 Δεκέμβριος 2012
Περιγραφή

Το παραδοσιακό μας τουρσάκι με τις ντοματούλες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
5 βάζα των 750 γρ.
  • 3 κιλά ντομάτες άγουρες (αυτές που δεν ωριμάζουν στις ντοματιές στο τέλος του καλοκαιριού)
  • Λίγες ρίζες σέλερι,
  • Λίγα βλαστάρια άνηθου,
  • λίγες καυτερές πιπερίτσες.

Για την σαλαμούρα:

  • 1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι,
  • 1 φλιτζάνι μπαλσάμικο λευκό.
  • 3 φλιτζάνια νερό.
  • Μια κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη κομμάτια.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε 6-8 κομμάτια ,κόβουμε και το σέλερι, τα κλαδάκια του άνηθου και τα κομμάτια της κόκκινης πιπεριάς.
  2. Τα βάζουμε μέσα σε 5 βάζα των 750 γραμμαρίων. Προσθέτουμε και τς πιπερίτσες.
  3. Στην συνέχεια κάνουμε την σαλαμούρα με τα υλικά που γράφουμε και γεμίζουμε μαυτήν τα βάζα.
  4. Κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε για 1 μήνα περίπου ,που θα είναι έτοιμο το τουρσί μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Βρήκα την συνταγή στα Προμαχιώτικα Νέα.