Κατ 'αρχάς, ρίξτε τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι και στραγγίστε τα καλά.
Τα βαζουμε Μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε σιγανη φωτια μέχρι λειώσει η ζάχαρη εντελώς.
Στη συνέχεια, βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέστε το αμαρέτο και το χυμό λεμονιού. Σιγοβράστε άλλα 10-15 λεπτά, αν θελετε βαλτε λιγο αμαρετο ακομη πριν το παρετε απο την φωτια.
Ετσι οπως είναι ακόμα ζεστό το βαζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυριζουμε.
Όταν τα βάζα έχουν κρυωσει, τα κραταμε σε ντουλαπι και μπορεί να διατηρηθεί για 1 έτος.