5-6 κιλά ροδάκινα συμπύρηνα,ξεφλουδισμένα χωρίς το κουκούτσι και κομμένα σε 8 κομμάτια.
Ζάχαρη περίπου 600 γραμμάρια.
Χυμό 2 λεμονιών.
5 Βάζα των 750 γραμμαρίων.
Οδηγίες
Βάζουμε τα καθαρισμένα ροδάκινα σε λεκάνη με νερό και τον χυμό των λεμονιών χωρίς να αφαιρέσουμε τον κόκκινο πυρήνα τους γιατί αυτός θα δώσει όμορφο χρώμα στην κομπόστα μας.
Βάζουμε σε πλυμένα βάζα από 2 δάχτυλα νερό βρύσης. Βάζουμε ροδάκινα και τα πατάμε καλά να γεμίσει το βάζο ,στην συνέχεια το απογεμίζουμε έως λίγο κάτω από το λαιμό με νερό και προσθέτουμε 115 γραμμάρια ζάχαρη ,σε κάθε βάζο. Κλείνουμε καλά τα βάζα. Κουνάμε να πάει παντού η ζάχαρη .
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ένα βετέξ τοποθετούμε τα βάζα και ανάμεσά τους μια πετσέτα κουζίνας για να μην χτυπιούνται μεταξύ τους. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ως λίγο πιο κάτω από το καπάκι των βάζων.
Βάζουμε στην φωτιά και αρχίζουμε τον χρόνο από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Σε 20 λεπτά οι κομπόστες μας είναι έτοιμες.
Βγάζουμε τα βάζα με πετσέτα, από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε ανάποδα σε καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν.