Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Πέμπτη, 10 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους λάτρεις του ψαριού, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, μας λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι σίγουρο αυτό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    1 ολόκληρο ψάρι,1½ κιλό περίπου καθαρισμένο,
  •    3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ,
  •    3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ,
  •    3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ,
  •    3 ντομάτες κομμένες σε καρέ,
  •    1 ντομάτα κομμένη σε φέτες,
  •    θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη,
  •    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο,
  •    αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, καθαρίζουμε το ψάρι και το πλένουμε πολύ καλά.
  2. Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρέξ στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά, έβαλα και 1 πράσινη πιπεριά μαζί, έδωσε το άρωμα της, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
  3. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το θυμάρι ή τη ρίγανη, περιχύνουμε με το λάδι.   Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.
  5. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄να ροδίσει.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό γίνεται με φαγκρί, συναγρίδα και όλα τα μεγάλα ψάρια! Αν θέλετε προσθέστε και 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί, εγώ έβαλα!