Γαύρος ριγανάτος

recipe image
Προστέθηκε από eleni_p, Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αυτή την συνταγή την έκανε και την κάνει η γιαγιά μου,  εγώ πρόσθεσα ένα υλικό παραπάνω μόνο. Είναι πολύ νόστιμη συνταγούλα για να ξεφεύγουμε λίγο από  τα τηγανιτά ψάρια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό γαύρο
  • 3 λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (αυτό το υλικό πρόσθεσα εγώ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλυτζανάκι νερό
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο, βάζουμε λαδάκι σε ένα βαθύ τηγάνι .
  2. Βάζουμε το σκορδάκι, τον γαύρο και ανακατεύουμε απαλά μην τον λιώσουμ, ε μόλις αχνιστεί λίγο προσθέτουμε τα στυμμένα λεμόνια, αλάτι,πιπέρι,ρίγανη (σε ότι ποσότητα σας αρέσει)την μουστάρδα και τέλος το νεράκι ανακατεύουμε σιγά σιγά καλά.
  3. Αφήνουμε να δέσει η σαλτσούλα μας για λίγο και έτοιμο.

 

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα