Κέικ στο βάζο

recipe image
Προστέθηκε από Ermioni, Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένας πρωτότυπος τρόπος να έχετε πάντα φρέσκο κέικ στην δουλεια,στην εκδρομή αλλά και στο πκ νικ.

Συστατικά

Παιρνετε για την συγκεκριμενη συνταγη οποια υλικα για κεικ θελετε.

Εγω χρησιμοποιησα το νηστισιμο σοκολατενιο κεικ.

Οδηγίες
1.Πέρνουμε τα καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βάζα μας
2.Τα βουτυρώνουμε
3.Και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη
4.Τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το κέικ που θέλουμε(εγώ χρησιμοποίησα το νηστίσιμο κέικ, και τα ψήνουμε στους 180 για 30 περίπου λεπτά αλλά κάνουμε πάντα το τέστ με το μαχαιρι.
5.Το κέικ μας είναι έτοιμο.καθαρίζουμε με στεγνή πετσέτα το στώμιο να μην έχει βούτυρα ή λάδια
6.Κλείνουμε με τα καπάκια ενώ το κέικ μας είναι ακόμη καυτό και αναποδογυρίζουμε για τουλάχιστον  5  με 10 λεπτά.
Image and video hosting by TinyPic
7.το κέικ μας είναι το ίδιο αφράτο με ένα κέικ που μόλις ψήθηκε και διατηρείτε έτσι για 6 μήνες...αν σας μείνει κανένα μέχρι τότε...
Image and video hosting by TinyPic
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένας ωραίος τρόπος να έχετε πάντα φρέσκο κέικ στην δουλεία αλλά και στην εκδρομή.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βάζα απο μαρμελάδες αλλα το κέικ δεν θα βγαίνει από εκεί,θα πρέπει να το τρώτε με το πηρουνάκι