GÜL TATLISI, τα ανατολίτικα

recipe image
Προστέθηκε από Νάνα, Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Τούρκικα σιροπιαστά με καρύδι!

Συστατικά
  •     2 αβγά
  •     1φλ. γάλα ή γιαούρτι
  •     1/2φλ. λάδι
  •     1/2 φακελάκι μπέικιν
  •     1κ.σ. ξύδι
  •     1/2κ.γ. αλάτι
  •     Αλεύρι-όσο πάρει
  •     Νισεστέ και λάδι-για το άνοιγμα φύλλου

    Για το σιρόπι

  •     3φλ.νερό
  •     3φλ.ζάχαρη
  •     1κ.γ.χυμό λεμονιού

    Για τη γέμιση

1 1/2φλ.καρύδια ψιλοκομμένα

1κ.γ.κανέλλα

Οδηγίες

  1. Ανακατεύω με το μίξερ όλα τα υλικά ,εκτός το αλεύρι.Έπειτα προσθέτω σιγά-σιγά αλεύρι και ζυμώνω μια μαλακιά ζύμη.Αφήνω 10λ. να σταθεί.
  2. Εντωμεταξύ,βράζω το σιρόπι κι αφήνω να κρυώσει.
  3. Πλάθω 30 μπαλάκια και ανοίγω με τον πλάστη,πάνω σε νισεστέ πολύ λεπτά φύλλα.
  4. Αλείφω με λάδι, πασπαλίζω λίγη γέμιση και σπρώχνω το φύλλο προς το κέντρο από 4 μεριές.Κλείνω τα 4 φυλλαράκια που δημιουργήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο και αναποδογυρίζω.
  5. Τα αραδιάζω σε 2 ταψιά και ψήνω στους 200β. περίπου 20 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  6. Τα σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και αλμυρή γέμιση,π.χ. τυρί,να τα αλείψετε με αβγό και να τα ψήσετε κανονικά!