Ψάρι στο φούρνο με κολοκυθάκια

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μια νόστιμη πρόταση για να φτιάξουμε το φιλέτο ψαριού μας!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     750 γρ φιλέτο ψαριού, εγω εβαλα μπακαλιαρο
  •     500 γρ κολοκυθάκια
  •     2 μεγάλες ντομάτες
  •     1 σκελίδα σκόρδο κομμένο μικρα κομματακια
  •     200 γρ κρέμα γαλακτος
  •     1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ η νισεστε
  •     100 γρ τυρί (γκούντα), τριμμένο
  •     1 κουταλιά της σούπας βασιλικο ψιλοκομμένο
  •     1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο, ψιλοκομμένο
  •     Αλατοπίπερο
  •     τσιλι σε κομματάκια κομμένο
  •     2 κ γ παξιμαδι τριμμένο
  •     χυμο απο 1 λεμονι
Οδηγίες

  1.  Αναβουμε το φούρνο στους 200 ° C (αερα στους 180 ° C).    Πλενουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, κατά προτίμηση με αποφλοιωτή λαχανικών η στον τριφτη.
  2.  Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με τα κολοκυθακια καλά, ριχνουμε αλάτι, πιπέρι και   βουτυρωνουμε ενα πυρεξ   και ριχνουμε μεσα το κολοκυθακι.
  3.  Κόψτε το ψαρι σε 4 κομμάτια,  ραντιζουμε με το χυμό λεμονιού και ριχνουμε αλάτι και πιπέρι.  Βαζουμε τα φιλέτα επανω στα κολοκυθάκια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τοποθετήστε επανω στα ψάρια.
  4.  Ανακατεύουμε την κρέμα με το νιστιστε η κορν φλαουερ και περιχύνουμε επανω στο ψαρι με τις ντοματες.    Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά,    πασπαλιζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί,    βαζουμε εδω εκει λιγο βουτυρο.
  5.  Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε περίπου 30 -40 λεπτά.    Σερβίρουμε με ρύζι, πατατες ακορντεον ή ψωμί.