30 νεραντζάκια πράσινα, προσέχουμε να είναι τρυφερά και να μην είναι πολύ σκληρά,
1 κ. ζάχαρη,
όποιος προτιμά να είναι αρκετά γλυκά θα βάλει 1 κ. ζάχαρη στα 25 κομμάτια,
2 βανίλιες,
1/2 φλ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα, προαιρετικά
2 ποτήρια νερό.
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τα νεράντζια μας. Με το ειδικό εργαλείο καθαρίζουμε το κέντρο από τα νεράντζια να βγούν όλα τα κουκούτσια. Τα ξανά πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα, τη γεμίζουμε νεράκι που το αλλάζουμε δυο φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ για 8 έως 10 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν καλά. Μια πικρίλα την έχουν τα πράσινα νεράντζια μην περιμένετε να φύγει τελείως!
Τώρα:τα βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα ,ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νεράκι και βράζουμε έως να δέσει το σιρόπι.Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λευκά ολόκληρα αμύγδαλα στα μικρότερα νερατζάκια, στο κέντρο τους-τρυπούλα και μετά να τα βράσουμε!!
Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα,δοκιμάζοντας την 8η ημέρα το βλέπουμε αυτό!