Πάστα ντομάτας

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Είναι εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή και η επιτυχία της εγγυημένη!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Ντομάτες ώριμες αν ειναι δυνατόν βιολογικές και λεπτόφλουδες.
  • Λίγο χονδρό αλάτι
  • Λάδι
  • Αποστειρωμένα βάζα.
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες,και τις χαράζουμε στα δύο.Τις  ζουλάμε με το χέρι μας να φύγουν τα σπόρια
  2. Τις περνάμε απο το μούλτι λιγες-λίγες και τις ρίχνουμε σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα,να βράσουν με λίγο χονδρό αλάτι, μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να γίνει πολύ πηχτή η πάστα. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε .
  3. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλλο λίγο αλάτι,οχι όμως και να γίνει αλμυρή.
  4. Έτσι καυτή όπως είναι τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα 1 δαχτυλο πιο κάτω απο το χείλος,Ρίχνουμε λάδι να καλυφτεί η επιφάνεια.Κλείνουμε ερμητικά τα βάζακαι τα γυρίζουμε ανάποδα για 48 ώρες.
  5. Τις αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος για 1 περίπου χρόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα βάζα πρέπει να είναι καυτά και η πετσέτα που θα τα σκουπίζουμε αποστειρωμένη.