Γεμιστά με αστράκι

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πιπεριές γεμιστές με αστράκι μπέικον και κόκκινη πιπεριά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 μερίδες
  • 1 κουταλιά φυτίνη.
  • 3 κουταλιές λάδι.
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
  • 2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο.
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο.
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη.
  • 2 κουταλάκια ξύδι.
  • 300 γραμμάρια αστράκι.
  • 4 πράσινες πιπεριές για γέμισμα.
  • Αλάτι και πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το  λάδι και την φιτίνη  και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθίνουν.Προσθέτουμε τον μαϊντανό,την πιπεριά,το ξύδι το αλάτι και το πιπέρι.Τα σοτάρουμε όλα μαζί.
  2. Βράζουμε νερό με αλάτι και βάζουμε σαυτό το αστράκι,μόλις βράσει το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το μπέικον.
  3. Πλένουμε τις πιπεριές ,κόβουμε μια οριζόντια φέτα κοντά στο κοτσάνι για καπάκι. Τις αδειάζουμε απο τους σπόρους και το άσπρο μέρος.Παπαλίζουμε με αλάτι το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με την γέμιση.Φυλάμε την γέμιση που περίσσεψε.
  4. Τις κλείνουμε με το καπάκι και τις τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι,και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
  5. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη γέμιση γύρω-γύρω και ψήνουμε περίπου άλλα 7-8 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

τρώγεται ζεστό κατά προτίμηση ,αλλά και κρύο!
Γεμιστά με ρυζάκι ζυμαρικό