Τούρτα φράουλα

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 21 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Με φράουλες η ανοιξάτικια αυτή τούρτα!

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 100 γραμμάρια αλεύρι.
  • 5 κουτ.σούπας ζεστό νερό.
  • 5 κρόκους.
  • 1 πρέζα αλάτι.
  • Ξύσμα ενός λεμονιού.
  • 5 ασπράδια.
  • 60 γραμμάρια κόρν- φλάουρ.
  • 1 κουτ.του  γλυκού μπέκιν.
  • 5 πάτους λαδόκολλας για φόρμα26 άρα.

Για την κρέμα:

  • 1 κουτί μεταλλικό μόρφατ ,
  • 1/4 άχνη ,άρωμα βανίλιας.

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κιλό φράουλες.
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι από γλυκό φράουλα.
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας και την βάζουμε στο ψυγείο.Κόβουμε 5 πάτους λαδόκολλας στο μέγεθος του ταψιού.Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/4 της ζάχαρης σε μαρέγκα.Χτυπάμε τους κρόκους και τις 5 κουταλιές ζεστό νερό,προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα ,μέχρι να αφρατέψει.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπαίκιν,το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά,ρίχνουμε και την μαρέγκα.
  4. Βάζουμε ένα πάτο από λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας.Βάζουμε μέσα το 1/3 από τον χυλό και τον απλώνουμε να πάει παντού στο ίδιο πάχος.Βάζουμε επάνω 2 πάτους λαδόκολλαςκαι ρίχνουμε το άλλο 1/3 του χυλού με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίζουμε με τους άλλους 2 πάτους λαδόκολλας και το υπόλοιπο 1/3 του χυλού.Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ωραίο χρώμα. Το   βγάζουμε από το φούρνο και σηκώνουμε μια μια την λαδόκολλα τις τραβάμε αμέσως από το παντεσπάνι.
  5. Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και διαλύουμε σαυτό το σιρόπι του γλυκού. Πλένουμε και σκουπίζουμε τις φράουλες ,και τις κόβουμε λεπτά φετάκια .Κρατάμε μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα.Ξύνουμε την κουβερτούρα.
  6. Στρώνουμε ένα πανεσπάνι στην τουρτιέρα μας,και το ραντίζουμε με το 1/3 του σιροπιού.Στρώνουμε επάνω μια στρώση με φετάκια φράουλας.Αλείφουμε με κρέμα.Βάζουμε τον 2ο δίσκο παντεσπανιού ,τον ραντίζουμε και αυτόν και στρώνουμε  τις υπόλοιπες φέτες από φράουλες.Βάζουμε κρέμα ,και την απλώνουμε καλά. Βάζουμε τώρα το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
  7. Στρώνουμε σαντιγύ επάνω και γύρω -γύρω απο την τούρτα.Στα πλαινά βάζουμε την κουβερτούρα μπόλικια να πάει παντού.Γαρνίρουμε  από πάνω με τις ολόκληρες φράουλες που τις βουτάμε για λίγο στο σιρόπι του γλυκού φράουλας και τις αφήνουμε να στραγγίσουν!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μια ανάλαφρη  τούρτα ανοιξιάτικια!