Δίχρωμη σπιτική μερέντα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε μερέντα σε 2 παραλλαγές.

Συστατικά
  • 200 γρ  Σοκολάτα άσπρη κουβερτούρα
  • 80 γρ Βούτυρο
  • 100 γρ γάλα
  • 5 κ σ ινδοκαρυδο καβουρντισμένο  
  • 200 γρ μαύρη κουβερτούρα
  • 80 γρ βούτυρο
  • 100 γρ γάλα
  • 150 γρ αλεσμένα φουντούκια
Οδηγίες



  1. Λειώνω σε μπεν μαρι την άσπρη κουβερτούρα και προσθέτω όλα τα  υλικά, μετά αφήνω να κρυώσει λίγο και τα χτυπώ με το μίξερ.  
  2. Μετά κάνω  με τα ίδια τα υλικά  με μαύρη κουβερτούρα ακριβώς έτσι όπως και στην άσπρη, ρίχνω και  τα αλεσμένα φουντούκια και τα χτυπώ πάλι με το μίξερ
  3. Αφήνω να κρυώσουν και τα βάζω σε βάζο εναλλάξ   η μια κρέμα επάνω στην άλλη και με ένα πιρούνι τα ανακατεύω λίγο
  4. Κλείνω το καπάκι και τα βάζω σε ψυγείο