Έπλυνα τις φράουλες, έκοψα σε κομμάτια τις μεγάλες φράουλες και άφησα ολόκληρες τις μικρές.
Έβαλα την ζάχαρη από πάνω και το άρωμα βανίλιας και ανακάτεψα απαλά.
Τις άφησα στην άκρη σκεπασμένες 1 ώρα.
Τις έβαλα σε κατσαρόλα και τις έβρασα σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά.
Μόλις έδεσε το σιρόπι την απέσυρα απο την φωτιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο λιγότερη ποσότητα φρούτου κάνουμε μαρμελάδα τόσο πιό όμορφο το χρώμα του μένει και γίνεται και γρηγορότερα. Ο Παρλιάρος την έκανε προ καιρού αυτή την μαρμελάδα ,και αμέσως έκανε και την τάρτα της.