Γάλα για να μουσκέψουμε τις γαλέτες και λίγο κονιάκ μέσα για άρωμα.
Για το γλάσο :
2 κουταλιές της σούπας κακάο .
1/4του κιλού άχνη.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
2 ασπράδια αυγών.
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το κάστερ, προσθέτουμε το γάλα και την βανίλια και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Χρειάζεται προσοχή και ταχύτητα στο ανακάτεμα για να μη κολλήσει η κρέμα μας.
Μουσκεύουμε αρκετά καλά τις γαλέτες στο αρωματισμένο γάλα με το κονιάκ(λίγες -λίγες)και τίς στρώνουμε σε δίσκο.
Στρώνουμε από πάνω κρέμα, ξανά στρώνουμε γαλέτες, επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν, και από πάνω τελειώνουμε με γαλέτες, Γαρνίρουμε με γλάσο κακάου.
Γλάσο κακάου: χτυπάμε τα ασπράδια και χωριστά χτυπάμε το βούτυρο ,τα ενώνουμε, προσθέτουμε την άχνη και το κακάο και αλείφουμε την τούρτα.
Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κρέμα θέλει γρήγορο ανακάτεμα για να μην κολλήσει.
Οι στρώσεις εξαρτώνται από το μέγεθος του δίσκου ,γιαυτό δεν διευκρινίζω πόσες θα είναι, σημασία έχει τελευταία να στρωθούν γαλέτες για να βάλουμε μετά το γλάσο.