Πορτοκαλόπιτα με σταφίδες

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Με σταφίδες  μία ακόμη πορτοκαλόπιτα νοστιμότατη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 450 γραμμάρια φύλλα λεπτά για γλυκό.
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο.
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
  • Λίγη κανέλλα.

       Για το μείγμα

  • 300 γραμμάρια γιαούρτι.
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 1άρωμα βανίλιας .
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών στο χοντρό τρίφτη.
  • 2 κουταλιές γλυκού μπαίκιν.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1&1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο.
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ.
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες.
  • 5 αυγά.

      Για το σιρόπι:

  • 1&1/2φυλτζάνι ζάχαρη
  • 1&1/2 φλιτζάνι νερό.
  • Χυμό 2 πορτοκαλιών.
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα :μπαστουνάκια φλούδας πορτοκαλιού και λίγη ζάχαρη.

Οδηγίες
  1. Απλώνουμε τα 6 πρώτα φύλλα (ένα -ένα),αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλλα ,τα πλισεδιάζουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με τα ανοίγματα προς τα πάνω. Τα ψήνουμε 5 λεπτά.
  2. Μετά ανακατεύουμε  όλα τα υλικά του μείγματος και στο τέλος προσθέτουμε σαυτό και τα υπόλοιπα φύλλα που τα αφήσαμε ξεσκέπαστα να ξεραθούν. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα φύλλα .
  3. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου30-35 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  4. Μετά σιροπιάζουμε το γλυκό με το σιρόπι που βράσαμε λίγα λεπτά (το ένα θα είναι κρύο ,το άλλο ζεστό)
  5.  Κόβουμε μπαστουνάκια φλούδας πορτοκαλιού .Βράζουμε με 2-3 κουταλιές ζάχαρη με λίγο νερό και βράζουμε μέσα τα μπαστουνάκια και γαρνίρουμε μαυτά την πορτοκαλόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα