Toύρτα, η ομορφιά της αγκινάρας
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 10 Οκτώβριος 2010
Μέση βαθμολογία 



/ 5
6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Μια υπέροχη τούρτα πορτοκάλι που μοιάζει με την τούρτα Ζάχερ. Εδώ φτιαγμένη σε σχήμα αγκινάρας!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 300 γρ κουβερτούρα όχι πολύ πικρή
- 180 γρ βούτυρο
- 8 μικρά ή μέτρια αυγά χωρισμένα
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια μαύρη τα σποράκια της
- 1 / 2 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
- 50 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
- 100 γρ αλεύρι
- αλάτι
- 125 γρ κρέμα γάλακτος
- 50 γρ μέλι
- 8 Κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
- 350 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
- 150 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 κάλυμμα από αμυγδαλοπαστα
Οδηγίες

- Τρίβουμε 150 γρ κουβερτούρα και τη λειώνουμε με 150 γρ βούτυρο.
- Χτυπάμε 10 λεπτά τους κρόκους με 50 γρ ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα να γίνουν πηχτή κρέμα .. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κοσκινισμένο αλεύρι και το μείγμα βουτύρου-κουβερτούρας.
- Τα ασπράδια τα χτυπάμε με μια πρέζα αλάτι σε πηχτή μαρέγκα, ταυτόχρονα αφήνουμε να πέφτει 150 γρ ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί ...
- Τα αναμιγνύουμε στο μείγμα των κρόκων. σε μια φόρμα με στεφάνι 26 εκατοστών Βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 175 βαθμούς στη δεύτερη σχάρα, υπολογίζοντας από την κάτω η (με αέρα σε 150 βαθμούς) για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα.
- Για το γλασο τρίβουμε 150 γρ κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα 30 γρ βούτυρο και μέλι μέχρι να αρχίσει να βράσει. Τραβάμε από τη φωτιά και λειώνουμε μέσα σ αυτό την κουβερτούρα.
- Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, ώστε να έχουμε 4 φέτες ύψους ίδιου. Αλείφουμε το καθένα με 2 Κουταλιές λικέρ.
- Ζεσταίνουμε καλά τις δυο μαρμελάδες, και τις περνάμε σουρωτήρι από. Αλείφουμε με το 1 / 5 του μείγματος των δυο μαρμελάδων καθένα από τα 3 παντεσπάνια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Πάνω στο τέταρτο βάζουμε τα υπόλοιπα 2 / 5 της μαρμελάδας και αλείφουμε το γλυκό γύρω γύρω.
- Ξετυλίγουμε πάνω από την τούρτα το κάλυμμα αμυγδαλοπαστα και το πιέζουμε καλά, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν
- Χύνουμε το γράσο πάνω στην τούρτα, και κρατάμε λοξά γύρω γύρω για να το μοιράσουμε με κυκλικές κινήσεις ομοιόμορφα. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
- Την τούρτα την γαρνίρετε αν επιθυμείτε με κομματάκια σοκολάτας.