Παραδοσιακό Ρυζόγαλο

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 25 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Παραδοσιακή συνταγή για χειμώνα και καλοκαίρι , για μικρούς και μεγάλους !

Συστατικά
  • 800 γραμμάρια νερό .
  • 200 γραμμάρια γλασέ ρύζι .
  • Λίγο αλάτι .
  • 1 λίτρο γάλα .
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη .
  • 1βανίλια .
  • 1 / 2 ποτήρι νερό .
  • 3κουταλιές της σούπας κόρν - φλάουρ .
  • κανέλα .
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το το νερό με το ρύζι που έχουμε πλύνει και λίγο αλατάκι ανακατεύοντας συνεχώς .
  2. Μόλις αρχίζει να τελειώνει το νερό προσθέτουμε ζεστό το γάλα και την ζάχαρη . Ανακατεύουμε συνέχεια κα το βράζουμε σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην πιάσει στην κατσαρόλα , Ρίχνουμε και την βανίλια .
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κορν - φλάουρ διαλυμένο σε 1 / 2 ποτήρι νερό . Βράζουμε λίγο ακόμη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά .
  4. Το βάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα .
Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο σπέσιαλ γεύση μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες , ξύσμα πορτοκαλιού και αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκοπανισμένα και !