Πατάτες με δεντρολίβανο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Ούτε τηγανιτές, ούτε φούρνου. Είναι κάτι ανάμεσα. Έχουν τη νοστιμιά της τηγανιτής πατάτας αλλά ψήνονται στο φούρνο και είναι υγιεινές. Είναι ένα ελαφρύ συνοδευτικό, αλλά τρώγεται και μόνο του.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Φρέσκο δεντρολίβανο μόνο
  • Λίγο λάδι
Οδηγίες
  1. Παίρνω πατάτες τις καθαρίζω και τις κόβω σε κομμάτια πιο χοντρά από αυτά που κόβουμε για τις τηγανιτές.
  2. Τις βράζω σε αλατισμένο νερό 3-4 λεπτά και σουρώνω.
  3. Ρίχνω μέσα στο σουρωτήρι που έχω τις πατάτες ξύσμα λεμονιού, φρέσκο δεντρολίβανο ψιλ/μένο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, διορθώνω το αλάτι.
  4. Τις περιχύνω με λίγο λαδάκι και τις ανακατεύω προσεχτικά.
  5. Εν τω μεταξύ είχα προθερμάνει το φούρνο στους 220o με αέρα και αντιστάσεις.
  6. Στη μέση του φούρνου είχα βάλει το ρηχό ταψί κουζίνας να κάψει.
  7. Απλώνω τις πατάτες στο καυτό ταψί και τις ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Αμέσως τις σερβίρω.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι του Όλιβερ.

Tην έχω φτιάξει άπειρες φορές και δεν ξανάφτιαξα έκτοτε τηγανητές πατάτες

Η φωτογραφία από τη Βασιλική, που έφτιαξε τη συνταγή.