4 κρόκοι αυγών
3 κ , σ ζάχαρη
2 κ , σ . αμαρέτο λικέρ
3 κ , σ . αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
200 γρ κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί
100 ml χυμό μήλο
2 φύλλα ζελατίνη
100 ml σερι
σάλτσα καραμέλα
Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει .
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να στρατέψουν . Ρίχνουμε το χυμό μήλου και το σερι .
Βάζουμε τη λεκάνη σε κατσαρόλα με καυτό νερό στη φωτιά ( μπεν μαρί ) και ανακατεύοντας το χτυπάμε με το σύρμα των αυγών σε μια κρέμα αφράτη .
Πετάμε από τη ζελατίνα το νερό και τη ρίχνουμε στην κρέμα , ανακατεύοντας καλά και αφήνουμε να κρυώσει .
Προσθέτουμε το αμαρέτο και την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά .
Σε μια φόρμα βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την βάζουμε σε ψυγείο για όλη την νύχτα .
Σερβίρουμε σε πιάτα με σάλτσα καραμέλα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα ( προαιρ. )