Κρέμα ζαμπαγιόνε με αμαρέτο

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 11 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα υπέροχο επιδόρπιο !

Συστατικά

4 κρόκοι αυγών
3 κ , σ ζάχαρη
2 κ , σ . αμαρέτο λικέρ
3 κ , σ . αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
200 γρ κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί
100 ml χυμό μήλο
2 φύλλα ζελατίνη
100 ml σερι
σάλτσα καραμέλα

Οδηγίες

Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει .
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να στρατέψουν . Ρίχνουμε το χυμό μήλου και το σερι .

Βάζουμε τη λεκάνη σε κατσαρόλα με καυτό νερό στη φωτιά ( μπεν μαρί ) και ανακατεύοντας το χτυπάμε με το σύρμα των αυγών σε μια κρέμα αφράτη .

Πετάμε από τη ζελατίνα το νερό και τη ρίχνουμε στην κρέμα , ανακατεύοντας καλά και αφήνουμε να κρυώσει .
Προσθέτουμε το αμαρέτο και την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά .

Σε μια φόρμα βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την βάζουμε σε ψυγείο για όλη την νύχτα .

Σερβίρουμε σε πιάτα με σάλτσα καραμέλα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα ( προαιρ. )