Κορόμηλα με Στρόιζελ Streusel

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
  • 1 κιλό κορόμηλα κίτρινα
  • 40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα χωρίς βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κ, γ. μπέικιν
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κ, γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο

Για το στρόιζελ Streusel

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 βανίλια

Για το πασπάλισμα

  • Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε τα υλικά για το στρόιζελ Streusel σε μια λεκάνη και με τα δάχτυλα τρίβουμε να γίνουν χοντρά τρίματα
  2. Πλένουμε τα κορόμηλα και τα κόβουμε στην μέση
  3. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα
  4. Χτυπάμε το βούτυρο, αλάτι, βανίλια και την άχνη για 10 λεπτά, να γίνει μια άσπρη κρέμα
  5. Προσθέτουμε τα αυγά  ένα- ένα, τα αμύγδαλα, το πικραμύγδαλο και το ξύσμα πορτοκάλι
  6. Στο τέλος και το αλεύρι με το μπέικιν
  7. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, απλώνουμε επάνω και τα κορόμηλα με την κομμένη μεριά μέσα στο χυλό και προσέχουμε να απέχουν λίγο το ένα από το άλλο
  8. Ρίχνουμε από πάνω και τα τρίματα του  Streusel
  9. Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
  10. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με σαντιγί
  11. Γίνετε και με άλλα φρέσκα φρούτα, αλλά και με ροδάκινα ή βερίκοκα από κονσέρβα