Κορόμηλα με Στρόιζελ Streusel
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010
Μέση βαθμολογία / 5
4 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κιλό κορόμηλα κίτρινα
- 40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα χωρίς βούτυρο
- 300 γρ. αλεύρι
- 2 κ, γ. μπέικιν
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κ, γ. ξύσμα πορτοκάλι
- 4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
Για το στρόιζελ Streusel
- 150 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 βανίλια
Για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Βάζουμε τα υλικά για το στρόιζελ Streusel σε μια λεκάνη και με τα δάχτυλα τρίβουμε να γίνουν χοντρά τρίματα
- Πλένουμε τα κορόμηλα και τα κόβουμε στην μέση
- Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα
- Χτυπάμε το βούτυρο, αλάτι, βανίλια και την άχνη για 10 λεπτά, να γίνει μια άσπρη κρέμα
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, τα αμύγδαλα, το πικραμύγδαλο και το ξύσμα πορτοκάλι
- Στο τέλος και το αλεύρι με το μπέικιν
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, απλώνουμε επάνω και τα κορόμηλα με την κομμένη μεριά μέσα στο χυλό και προσέχουμε να απέχουν λίγο το ένα από το άλλο
- Ρίχνουμε από πάνω και τα τρίματα του Streusel
- Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
- Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με σαντιγί
- Γίνετε και με άλλα φρέσκα φρούτα, αλλά και με ροδάκινα ή βερίκοκα από κονσέρβα