Τάρτα μαγιάς με Δαμάσκηνα και Παπαρουνόσπορο

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Είναι εύκολη και νόστιμη τάρτα με δαμάσκηνα!

Συστατικά

Ζύμη μαγιάς

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 200 μ.λ. γάλα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 23 γρ. φρέσκια μαγιά  ή 1 φακελάκι ξηρή

Γέμιση

  • 100 γρ. μάρσιπαν και προσθέτουμε τη ζάχαρη
  • 4 κ,σ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα
  • 150 γρ. αλεσμένο παπαρουνόσπορο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ, γ. κορν φλάουερ με λίγο λικέρ (π.χ  Αμαρέτο  ανακατεμένο)
  • 2 κρόκους
  • 1 κιλό δαμάσκηνα
  • λίγο γάλα
  • λίγο ζελέ μαρμελάδα
Οδηγίες
  1. Με τα υλικά της ζύμης, κάνουμε το ζυμάρι μας και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο
  2. Κάνουμε την γέμιση
  3. Στον τρίφτη τρίβουμε την μάρσιπαν και προσθέτουμε την ζάχαρη
  4. Βράζουμε το γάλα με το αλάτι, ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο να πάρει 2 βράσεις
  5. Προσθέτουμε και την μάρσιπαν, ρίχνουμε και το αραιωμένο κορν φλάουερ
  6. Το παίρνουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 5 λεπτά λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους κρόκους
  7. Ανοίγουμε  την ζύμη μας σε ένα φύλλο στενόμακρο, 40 x 30  το κόβουμε στο μήκος σε δυο λωρίδες
  8. Απλώνουμε σε αυτά στην μέση σχεδόν  την γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό
  9. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 30αρα, βάζουμε τα ρολά μέσα σε σχήμα σπιράλ αφήνοντας κενά  και μέσα στα κενά βάζουμε τα δαμάσκηνα
  10. Αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200° βαθμούς για  45 λεπτά
  11. Μετά το αλείφουμε με τον ζελέ, έτσι ώστε να  μείνει το γλυκό μας ζουμερό και να γυαλίζει ωραία