Φραουλένια Τάρτα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια δροσερή Ανοιξιάτικη Τάρτα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Ζύμη  Φλόρα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 σταγόνες  εσάνς πικραμύγδαλο αν θέλουμε
  • 1 αυγό
  • 125 γρ. κρύο βούτυρο

Γέμιση

  • 100 γρ. μάρσιπαν  αν θέλουμε (το οποίο θα τρίψουμε σε χονδρό τρίφτη)
  • 4  αυγά
  • 600 γρ.  φρέσκες φράουλες ή φρέσκα δαμάσκηνα η ότι άλλο φρούτο θέλετε εσείς
  • 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. ξινή κρέμα ή γιαούρτι πολύ καλά στραγγισμένο
  • 1 φακελάκι άνθος αραβόσιτου βανίλια από αυτήν που βράζουμε
  • 2 κ, σ. τριμμένο παξιμάδι
  • 20 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη, κάνουμε την ζύμη φλόρα, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο  για 30 λεπτά
  2. Βάζουμε το γιαούρτι να στραγγίσει  πολύ καλά
  3. Καθαρίζουμε τις φράουλες, τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στα 4 ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου,
  4. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26αρα
  6. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στην φόρμα, προσέχουμε να έχουν καλυφθεί και τα πλάγια της φόρμας σχεδόν 4-5 εκατοστά
  7. Με ένα πιρούνι το τρυπάμε και πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι
  8. Βάζουμε επάνω  τα φρούτα και ρίχνουμε την κρέμα
  9. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά
  10. Αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα, βγάζουμε το στεφάνι από την φόρμα,
  11. καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε τηγάνι χωρίς βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσουν και
  12. πασπαλίζουμε  με τα αμύγδαλα και την άχνη
Λίγα μυστικά ακόμα

Η Τάρτα μας γίνεται και με άλλα φρούτα 
Στην πιο κάτω φωτογραφία είναι με βερίκοκα