Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε νερό με λίγο αλάτι κι αφήνουμε να πάρει βράση.
Ξεπλένουμε και σουρώνουμε τα λαχανικά.
Όταν πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα πόσο βρασμένα τα επιθυμούμε.
Σουρώνουμε, βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνιθο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ξύδι, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα, στολίζουμε γύρω-γύρω με τις φετούλες της ντομάτας και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι ακόμη και αλατίζουμε.