Πλακιώτικη Πίτα
Προστέθηκε από erotas, Κυριακή, 21 Μάρτιος 2010
Μέση βαθμολογία / 5
3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κουτί σφολιάτα για πίτες
- 375 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 125 γρ. πράσο κομμένα σε φέτες
- 125 γρ. πιπεριές κομμένα σε φέτες
- 125 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 6 αυγά
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 125 γρ. τυριά διάφορα τριμμένα (κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
- αλάτι , πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 4 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 ασπράδι αυγού για άλειμμα
Οδηγίες
- Ρίχνετε μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια, το πράσο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο και τα μαραίνετε ελαφρά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας.
- Βγάλτε τα από τη φωτιά.
- Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ταμπάσκο.
- Βουτυρώστε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας τρυπώντας το με ένα πιρούνι.
- Ρίξτε το μίγμα των λαχανικών και από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με τα τυριά.
- Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείψτε με το ασπράδι και χαράξτε την πίτα.
- Ψήξτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οc για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.