Σπανάκι Ογκρατέν

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Σάββατο, 06 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νοστιμότατο και εύκολο!

Συστατικά
  • 1 και μισό κιλό σπανάκι.
  • 1 και μισό φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • φρυγανιά κοπανισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί νερό
  • 8 κουταλιές αλεύρι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Καθαρίζω, πλένω το σπανάκι και το κόβω σε τρία-τέσσερα κομμάτια.
  2. Το ρίχνω σε αλατισμένο νερό που βράζει για λίγα λεπτά.
  3. Το σουρώνω και το στύβω πολύ καλά με τα χέρια.
  4. Λιώνω το βούτυρο και βουτυρώνω πυρέξ, το υπόλοιπο το ρίχνω στο σπανάκι
  5. Αφήνω στην άκρη και ετοιμάζω την μπεσαμέλ
  6. Στη συνεχεία στρώνω μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ στο πυρέξ και την πασπαλίζω με τυρί
  7. Από πάνω στρώνω το σπανάκι και πασπαλίζω και αυτό με τυρί
  8. Πάνω στο σπανάκι ρίχνω την μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί
  9. Ραντίζω με βούτυρο, κατόπιν ρίχνω την φρυγανιά
  10. Ψήνω σε ζεστό φούρνο στους 200-220 περίπου μίση ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε προσθέστε 3-4 αυγά βραστά και κομμένα  λεπτά φετάκια πάνω από το σπανάκι πριν στρώσετε τη μπεσαμέλ