Τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια πανεύκολη κρεμμυδόπιτα με ελάχιστα υλικά, αλλά πολλή νοστιμιά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα σε καρέ κομμένη
  • 1 συσκευασία ξινομυζήθρα περίπου 300 γρ. ή σουρωτό Σίφνου
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Αλείφουμε το ταψί της κουζίνας με λίγο λάδι και βάζουμε τη σφολιάτα επάνω, την τρυπάμε με το πιρούνι και την ψήνουμε στους 200ο περίπου 10 λεπτά.
  2. Σοτάρω στο λάδι τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να μαραθούν για 10 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτω τη γαλοπούλα , αλατοπίπερο και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αφήνω λίγο στην άκρη να κρυώσουν τα κρεμμύδια.
  4. Στρώνω τα κρεμμύδια πάνω στη σφολιάτα, βάζω πιπέρι και τέλος θρυμματίζω την ξινομυζήθρα.
  5. Ψήνω στους 180ο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της τάρτας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα