Συνήθως τους ζελέδες ,την πανακότα και τις άλλες κρέμες τις ξεφορμάρουμε βουτώντας το κάτω μέρος για λίγο σε βραστό νερό.
Πολύ βοηθάει να έχεις φορμες και φορμάκια σιλικόνης, τότε δε θα έχεις κανένα πρόβ λημα.
Ένας τρόπος όμως που ακολουθώ εγώ και για σιγουριά ακόμα και στη φόρμα σιλικόνης....και θα σου τον συνηστούσα είναι αυτός με τη διαφάνεια στη φόρμα.
Στρώνουμε τη διαφάνεια στη φόρμα και στη συνέχεια το κρύο υγρό μας και μετά βγαίνει πανεύκολα. Οι φόρμες σιλικόνης κάνουν και για ζελέ και άλλα ζεστά ή κρύα. Εγώ τις έχω βολευτεί....
Κοίτα τον τρόπο.....
Για να καθαρίσεις τις κατσαρόλες σου από την καραμέλα και μαστίχα-αυτό που κάνω εγώ- βάζω και βράζει νερό αρκετή ώρα στην κατσαρόλα....το βοηθώ και με ένα βουρτσάκι....