Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Tremendous Leagues Dominoes Arrive Crashing Do
Balistreri 29.11.2021 6:04
Ohio Country QB Make investments Quinn Ewers Leani
Balistreri 29.11.2021 6:04
Chris Braswell Lands Purple Tide's Initially Cobra
Balistreri 29.11.2021 6:03
PFF Lists Garrett Bradbury as Vikings' Worst Draft
NsdSdsf 23.11.2021 9:35
Fresh new 3rd Quarterback Includes No NFL Wins
NsdSdsf 23.11.2021 9:34
On the lookout again upon the Detroit Lionshistori
NsdSdsf 23.11.2021 9:33
Kadarius Toney Can Assistance the Passing Activity
NsdSdsf 23.11.2021 9:31
The Washington Soccer Team 2021 draft course is in
NsdSdsf 23.11.2021 9:30
The Close of Zach Ertz's Eagles Operate Demanded i
NsdSdsf 23.11.2021 9:29
3 motives why OBJ will even now be upon the Browns
NsdSdsf 23.11.2021 9:28
George Kittle speaks around 49ersQB circumstance
NsdSdsf 23.11.2021 9:27
Kyrie 6 EP Black Red BQ4631-002
nike9595 2.11.2021 3:33
Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Τεχνική για ζύμες,
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12345678
ΘΕΜΑ: Τεχνική για ζύμες,
#25
Τεχνική για ζύμες, 12 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Ένας τρόπος για να φτιάξουμε ζύμη πλεκτή για πίτες γλυκές ή αλμυρές, είναι αυτός ο παρακάτω από το πολύ καλό μπλοκ που βρήκα στο νετ.....

Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#48
Απ:Τεχνική για ζύμες, 12 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Ένας τρόπος να κλείνουμε σε ζύμη τις πίτες μας, είναι και η πλεκτή ζύμη που βλέπετε παρακάτω.
Με αυτήν μπορούμε να φτιάξουμε όλων των ειδών τις πίτες μας, φτάνει να μην είναι πολύ νερουλή η γέμισή μας.
Πριν βάλουμε τη γέμιση και πάνω στο φύλλο, ρίχνουμε λίγη φρυγανιά για να μαζέψει τα υγρά.
Εδώ υπάρχει η κοτόπιτα με μπεσαμέλ που δείχνει το φύλλο το πλεκτό.



Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 29/03/2009 18:22 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#4495
Απ:Τεχνική για ζύμες, 12 Χρόνια, 6 Μήνες πριν  
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 21/07/2010 07:35 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#5270
Απ:Τεχνική για ζύμες, 12 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Παραδοσιακή μέθοδος για άνοιγμα φύλλου


Χωρίζω τη ζύμη σε 2 μπάλες και τα αφήνω σκεπασμένα με πετσέτα


Σχεδιάζω δύο κύκλους με ίδιο κέντρο και μετά οκτώ ακτίνες.


Κόβω γύρω γύρω τον μεγαλύτερο κύκλο καθώς και τις ακτίνες.
Δεν κόβω την περίμετρο του μικρού κύκλου




Παίρνω τα 8 εξωτερικά κομμάτια και τα ακουμπάω στο μικρό κύκλο.



Στη συνέχεια γυρίζω προς τα μέσα τα 8 κομμάτια του δεύτερου κύκλου.


Αλευρώνω καλά κάθε μπάλα και ανοίγω ένα παχουλό φύλλο .





και το αποτέλεσμα αυτης σε τετράγωνο ταψι .
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
Τελευταία διόρθωση: 19/07/2009 21:22 από ΝΤΙΝΑ.
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#5653
Απ:Τεχνική για ζύμες, 12 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Πώς θα ανοίξετε φύλλο για κρουασάν .








Για τη ζύμη χρησιμοποίησα:

    500 γρ. αλεύρι ,
    20 γρ. μαγιά μπίρας ή ενα φάκελο ξηρή ,
    10 γρ. αλάτι ,
    1 κουταλιά ζάχαρη ,
    200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
    200 γρ γάλα,
    1 κρόκος αυγού,
    2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο ,αυτο βοηθά για να έχετε μια ζύμη εύπλαστη .


Θα σας δώσει 20 κρουασάν .



Τα συγκεκριμένα κρουασανακια ειναι γλυκα .Τα εχω σοροπιάσει με:
    μισο μελι,
    μισο ζάχαρη,
    φλούδα πορτοκαλιού και γαρύφαλλο .
    Γαρνιρισα με σοκολατα .
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
Τελευταία διόρθωση: 11/08/2009 12:41 από Hlianna.Αιτία: λίστα υλικών
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#6790
Απ:Τεχνική για ζύμες, 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
Ζύμη sable

Θα ζυγίσετε 50 γρμ κρόκους αυγών
80 γρμ ζάχαρη
110 γρμ λουπακ βούτυρο
120 γρμ αλεύρι
10 γρμ μπεκιν μπαουντερ
10 γρμ κακάο
25 γρμ σοκολάτα σε σκόνη .

Για να τη φτιάξουμε βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο μπαίνει το αλεύρι. Χαμηλώνουμε την ταχυτητα του μιξερ και αφήνουμε τα υλικά να ζυμωθούν σιγά-σιγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με έναν πλάστη ανοίγουμε την ζυμη μας , βάζοντας την ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες. Η ζύμη αυτη πρεπει οποσδηποτε να μεινει μια μερα στο ψυγειο . Τη στρώνουμε στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και την ψήνουμε στους 180°C για 10-12.

Με τη ζυμη αυτη κάνουμε διάφορα μπισκότα .Η υφη τους ειναι ελαφρά τραγανή στην επιφάνεια και μαλακή σαν κεικ προς το κέντρο .Το παγωτό σαντουιτς του εμπορίου ολοι θα το εχετε δοκιμάσει .
Την κόβουμε μερίδες όταν ψηθεί ,η αναλογία που σας έδωσα βγάζει 7 μερίδες ..
Εάν θέλουμε να κάνουμε άλλο σχημα μπισκότο την κόβουμε άψητη .
Εκτος από παγωτο, μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς με γέμιση από διάφορες κρέμες .της αρεσκείας σας .
Με την συγκεκριμένη ζυμη μπορείτε να κανετε πολλες παραλλαγές σε διαφορα γλυκά που εχουν σαν βαση παντεσπανι σαβαγιαρ .κλπ
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
Τελευταία διόρθωση: 23/08/2009 19:57 από Hlianna.
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12345678
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή