Πρόσφατα σχόλιαΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Διάσημες ...δίαιτες!!!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1234
ΘΕΜΑ: Διάσημες ...δίαιτες!!!
#1797
Διάσημες ...δίαιτες!!! 11 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  

Προτού όμως βιαστούμε να εφαρμόσουμε κάποια γνωστή δίαιτα «που στάθηκε σωτήρια για τόσους άλλους και γιατί όχι και για εμένα» ας λάβουμε υπόψη ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Ψυχραιμία λοιπόν, καθεμία από αυτές έχει τόσα πλεονεκτήματα όσα και μειονεκτήματα, ενώ μερικές από αυτές ενέχουν και κινδύνους. Γι' αυτό λοιπόν πρωτεύον μέλημα πρέπει να είναι η υγεία και η όποια προσπάθεια για να ξεφορτωθούμε περιττό βάρος πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με κάποιον ειδικό.

Η δίαιτα Αtkins


Αυτή η δίαιτα πρωτοεμφανίστηκε το 1970, φέροντας το όνομα του γιατρού που τη δημιούργησε. Όμως τα τελευταία χρόνια γνωρίζει νέες δόξες. Βασίζεται στο σκεπτικό ότι το συσσωρευμένο λίπος οφείλει την ύπαρξη του στην υπερέκκριση ινσουλίνης, η οποία ακολουθεί την υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες. Συνεπώς η εν λόγω δίαιτα απαγορεύει «δια ροπάλου» τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που βρίσκονται σε γλυκά, ζυμαρικά, δημητριακά και πατάτες. Αποτέλεσμα: η έλλειψη τους ωθεί τον οργανισμό να αρχίσει να «καίει» το ήδη υπάρχον λίπος.

Κανείς όμως δεν είπε τίποτα για τις πρωτεΐνες. Σωστά, διότι σε αυτήν την περίπτωση οι πρωτεΐνες αποτελούν βασικό συστατικό του καθημερινού μενού. Μάλιστα ο δρ. Ατκινς υπογραμμίζει ότι οι πρωτεϊνούχες τροφές ικανοποιούν καλύτερα το αίσθημα της πείνας και υποστηρίζει ότι η «συνήθεια» που αποκτά το σώμα να καίει το συσσωρευμένο λίπος διατηρείται και μετά τη δίαιτα.

Σχόλιο: Χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο μπορούν να επιβεβαιώσουν τα ορατά της αποτελέσματα, μολαταύτα, οι πολέμιοι της τονίζουν ότι η λήψη μόνο πρωτεϊνών στερεί από τα κόκαλα το ασβέστιο, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για τη δημιουργία οστεοπόρωσης. Επίσης μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, εκνευρισμό, πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις. Επίσης είναι απαγορευτική για όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια. Πάντως θεωρείται από τις πλέον αποτελεσματικές του είδους.

Η δίαιτα CAVEMAN


Αλλη μια δημοφιλής δίαιτα που «καυχιέται» για ταχύτατη απώλεια βάρους. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη δίαιτα Αtkins, εφαρμόζοντας παρόμοιο σκεπτικό. Το διατροφικό πρόγραμμα που προτείνει είναι φτωχό σε υδατάνθρακες και πλούσιο σε πρωτεΐνες. Βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων και ξηρών καρπών, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο κρέας, άσπρο και κόκκινο, ενώ απουσιάζουν ψωμί και δημητριακά. Σημειώστε ότι στο μενού συμπεριλαμβάνεται μέχρι και μπέικον!

Σχόλιο:
Οι υποστηρικτές της -οι οποίοι είναι πολλοί- την ευγνωμονούν για τις ενδείξεις στη ζυγαριά τους, ωστόσο διατροφολόγοι της καταλογίζουν ως «γνωρίσματα» την πρόκληση υπνηλίας, ναυτίας, αισθήματα αδυναμίας και κόπωσης, καθώς και πονοκεφάλους, ενώ τονίζουν ότι ο στόχος της είναι η γρήγορη απώλεια βάρους και όχι η μείωση του σωματικού λίπους.
Στα συν της είναι ότι προτείνει ένα αρκετά ισορροπημένο διαιτολόγιο το όποιο απενοχοποιεί και παρέχει λιπαρές πλην όμως νόστιμες, κατά γενική ομολογία, τροφές, κάνοντας αυτόν που την ακολουθεί να μην νιώθει στερημένος από τους «απαγορευμένους καρπούς» της σύγχρονης διατροφικής πραγματικότητας.

Η δίαιτα της «ζώνης»

Αποδίδεται στον διατροφολόγο Barry Sears, οποίος επικέντρωσε τις μελέτες του στα στοιχεία που συνδέουν τη διατροφή με την παραγωγή της ορμόνης ινσουλίνης στο σώμα μας. Η κατάρτιση της βασίστηκε στο σκεπτικό ότι η ισορροπημένη λήψη υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λίπους, «προτρέπει» το σώμα μας στην έκκριση ινσουλίνης σε ιδανικά επίπεδα.

Οι ενδεικτικές τιμές της ινσουλίνης, διατηρούνται μέσω του διαιτολογίου, σε αυτά τα επιθυμητά ύψη συνθέτοντας τη λεγόμενη «ζώνη» τιμών, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν να διακυμανθούν.

Σχόλιο: Τα ευεργετήματα θεωρούνται πολλαπλά έως και θεραπευτικά, καθώς κάποιοι ειδικοί τονίζουν ότι αποτελεί έναν τρόπο διατροφής που οδηγεί σε σωστή υγεία και όχι τόσο σε απώλεια βάρους. Ωστόσο δεν είναι εύκολη στην εφαρμογή της, καθώς απαιτεί υπομονή και χρόνο.

Ομάδα αίματος... στη διατροφή σας


Αναφερόμαστε σε μια νέα μόδα που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τη θεωρία ενός ομοιοπαθητικού γιατρού, ο οποίος διατείνεται ότι η ομάδα του αίματος έχει άμεση σχέση με την ευπάθεια ενός ατόμου σε διάφορες αρρώστιες. Κατ’ επέκταση εάν κάποιος γνωρίζει τον «τύπο» του αυτό είναι και το κλειδί για μια σωστή υγεία.

Με λίγα λόγια, ανάλογα με τον τύπο αίματος κάθε ανθρώπου υπάρχουν τροφές, που σύμφωνα με τον εμπνευστή του προγράμματος, είναι κάποιο τρόπο «συμβατές» με τον οργανισμό του, ενώ άλλες λειτουργούν ανταγωνιστικά δημιουργώντας προβλήματα. Συνεπώς στον καθένα αντιστοιχούν κατηγορίες με «κατάλληλες» και «ακατάλληλες τροφές». Αν λοιπόν κάποιος σεβαστεί την κατηγοριοποίηση αυτή, συμπεριλαμβάνοντας στο διαιτολόγιο του κάποιες τροφές ή αποκλείοντας κάποιες άλλες θα παρατηρήσει βελτίωση της υγείας του μακροπρόθεσμα.

Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που έχει ομάδα αίματος 0, πρέπει να αποφεύγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα και να δώσει έμφαση στην κατανάλωση κρέατος!

Σχόλιο: Γιατροί απαντούν ότι όλα τα παραπάνω στερούνται νοήματος, από βιολογικής άποψης τουλάχιστον, και εφιστούν την προσοχή λέγοντας ότι το να δώσεις τέτοιου είδους ανισορροπία σε ένα διαιτολόγιο, αφαιρώντας κάποια τροφή ή υπερκαταναλώνοντας κάποια άλλη, μπορεί να υπάρξουν επικίνδυνες επιπτώσεις στον οργανισμό.

Δίαιτες-Εxpress


Μια μεγάλη κατηγορία διατροφικών προγραμμάτων είναι οι λεγόμενες δίαιτες-express, που υπόσχονται γρήγορη και εγγυημένη, απώλεια αρκετών κιλών ακόμα και μέσα σε περίοδο μίας εβδομάδας. Οι δίαιτες αυτές χρησιμοποιούν ως βασικό άξονα ένα και μόνο ένα είδος φαγητού, από το οποίο μπορεί ο ενδιαφερόμενος να καταναλώσει απεριόριστη ποσότητα αρκεί αυτό να γίνεται στις ενδεδειγμένες ώρες και σε συνδυασμό με κάποιες συγκεκριμένες τροφές που υποδεικνύονται.

Οι δίαιτες αυτές ναι μεν κάνουν όσα υπόσχονται, μολαταύτα πρέπει να επισημάνουμε κάποια σημαντικά σημεία. Κατ αρχήν ο επιθυμητός στόχος δεν επιτυγχάνεται «μαγικά». Όλα γίνονται με βάση την εξής απλή λογική: τρώμε λιγότερο, άρα αδυνατίζουμε. Επομένως χρειάζεται ιδιαίτερος ζήλος από αυτόν που προσπαθεί, αλλιώς το αποτέλεσμα είναι «μηδέν εις το πηλίκο». Σημειωτέον, ότι οι δίαιτες αυτού του είδους είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και υποβάλλουν τον ενδιαφερόμενο σχεδόν σε λιμοκτονία. Αποτέλεσμα, το ποσοστό επιτυχίας να είναι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία κάπου στο 1%, όχι όμως εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας του προγράμματος καθεαυτού, αλλά λόγω της «αδύναμης θέλησης» του ατόμου που το εφαρμόζει.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών, η γνωστή δίαιτα της λαχανόσουπας ή του γκρέιπ φρουτ

Γεγονός είναι πάντως ότι τα χαμένα κιλά με τα οποία «ανταμείβεται» ο επιμένων, στην ουσία είναι απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας. Αρα όσο πιο υπέρβαρος είναι κάποιος τόσο καλύτερα λειτουργεί το πρόγραμμα. Αντίθετα όταν τα περιττά κιλά είναι λίγα, τόσο πιο δύσκολα χάνονται.

Σχόλιο:
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η εφαρμογή της για μικρό διάστημα μπορεί είναι αναζωογονητική για τον οργανισμό, εντούτοις αντενδείκνυται για εκτεταμένη χρονική περίοδο, καθώς η στέρηση θρεπτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση και ναυτία. Το χειρότερο όμως, σύμφωνα με διαιτολόγους, είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δίαιτας μπορεί ακόμη και να επιβραδύνει το μεταβολισμό του σώματος κι έτσι να γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία η καύση του λίπους από τον οργανισμό.

Συνδυασμοί τροφών

Οι εν λόγω δίαιτες προωθούν τη λογική του «σωστού» συνδυασμού τροφών ο οποίος βελτιστοποιεί την πέψη και οδηγεί σε απώλεια βάρους. Έτσι τα σχετικά διαιτητικά προγράμματα ορίζουν γεύματα που αποτελούνται από συγκεκριμένες τροφές και καταναλώνονται προκαθορισμένες ώρες. Για παράδειγμα ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών θεωρείται απαγορευτικός, τα φρούτα πρέπει επίσης να τρώγονται ξεχωριστά και με προσοχή στους αναμεταξύ συνδυασμούς τους, ενώ ανάμεσα στα γεύματα με πρωτεΐνες και σε εκείνα που περιέχουν αμυλούχες τροφές πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Επίσης δίνεται προσοχή στη θερμοκρασία των τροφών.

Η γέννηση αυτής της θεωρίας χρονολογείται στον 19ο αι. Το πρόσωπο που ευθύνεται για την αναβίωση της κατά τη δεκαετία του 40 ήταν ένας Αμερικανός γιατρός ο οποίος στηριζόμενος στο γεγονός ότι οι πρωτεϊνικές τροφές διαλύονται στο στομάχι με τη συνδρομή οξέων, ενώ το άμυλο απαιτεί αλκάλια για την επεξεργασία του, υποστήριξε ότι οι τροφές αυτές όταν συνδυάζονται δυσχεραίνουν τη διαδικασία της πέψης, αφήνοντας υπολείμματα στο στομάχι και τα έντερα, με αποτέλεσμα δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία. Με το πέρασμα των χρόνων οι τελευταίοι αυτοί ισχυρισμοί αποδείχθηκαν αβάσιμοι επιστημονικά.

Σχόλιο: Οι δίαιτες του είδους, απαντούν σε πολλές παραλλαγές και εκδοχές. Αρκετοί, και επιστήμονες, αλλά και απλοί άνθρωποι επικροτούν και επαυξάνουν, ενώ πολλοί άλλοι απορρίπτουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές επιστημονικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι οι συνδυασμοί ορισμένων τροφών κάνουν πιο εύκολη την απώλεια βάρους. Όταν επιτυγχάνεται απώλεια βάρους είναι πιο πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι δίνεται προσοχή από αυτόν που ακολουθεί τη δίαιτα στο τι και πόσο τρώει. Στα μειονεκτήματα της έχουν αναφερθεί από διάρροιες έως δυσκοιλιότητες, ενώ της καταλογίζεται δυσκολία στην εφαρμογή λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος που απαιτεί.
ERT.gr και pathfinder.gr
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 03/05/2009 18:19 από Hlianna.Αιτία: Συμπληρώθηκε η δίαιτα των συνδυασμών
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#1807
Απ:Διάσημες ...δίαιτες!!! 11 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
ηλιανα μου ξεχασες του ανανα!θα σε μαλωσω.τελεια διαιτα και την ακολουθω πιστα επι σειρα ετων...αποτελεσματικη για τελειο αρκουδισιο κορμι:woohoo:
mara (Επισκέπτης)
Αβουλος νους...διπλος κοπος
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 6667
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο: Θήλυ mara.athana Γεννέθλια: 1968-11-20
κανενα να μην κατηγορησεις για την δυστυχια του,γιατι της τυχης τα γυρισματα ειναι κοινα για ολους και το μελλον ...αορατο...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#1808
Απ:Διάσημες ...δίαιτες!!! 11 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
αν δεν το πεις, θα σκάσεις
elenavan (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 149
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Κάποιοι θωρούν τον ίσκιο τους και θαρρούν πως είναι γίγαντες
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#1809
Απ:Διάσημες ...δίαιτες!!! 11 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Δεν έχω τελειώσει ακόμα, Μάρα, θέλω να βάλω και αυτή που ακολουθώ εγώ....λέγεται η δίαιτα της πάπιας........


Τι είναι αυτή; Τρώς από ολα............και μετά κάνεις την πάπια.

Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#1811
Απ:Διάσημες ...δίαιτες!!! 11 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Hλιάνα μη ξεχάσουμε και του Κινέζου τη δίαιτα. Έχει τρομερές ομοιότητες με αυτήν της πάπιας
elenavan (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 149
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Κάποιοι θωρούν τον ίσκιο τους και θαρρούν πως είναι γίγαντες
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#1822
Απ:Διάσημες ...δίαιτες!!! 11 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑΣ ιδανική για καρδιοπαθείς

Η δίαιτα αυτή εφαρμόστηκε σε άτομα που έπρεπε να χάσουν γρήγορα βάρος για λόγουςυγείας, όπως οι καρδιοπαθείς που έπρεπε να χάσουν βάρος άμεσα για να υποβληθούν σε εγχείρηση καρδιάς. Στηρίζεται σε μία σούπα η οποία έχει ως κύριο συστατικό της το λάχανο και περιέχει επίσης κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες. Τι επιτρέπεται: Λαχανόσουπα σε απεριόριστες ποσότητες και φρούτα, λαχανικά, κρέας σε ποσότητες και μέρες που ορίζει η δίαιτα. Τι απαγορεύεται: Ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί, λάδι, πατάτες κ.ά. Πλεονεκτήματα: Μεγάλη απώλεια βάρους. Μειονεκτήματα: Η μεγάλη απώλεια βάρους γίνεται απότομα και τα κιλά επανέρχονται σχεδόν αμέσως. Είναι φτωχή σε θρεπτικά συστατικά και προκαλεί ατονία, κόπωση, υπνηλία, αναιμία.

ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΦΑΓΙΑΣ:«Ναι» στην ποσότητα

Οι δίαιτες αυτού του είδους στηρίζονται σε έναν ή δύο συνδυασμούς τροφών ανεξάρτητα από την ποσότητα. Για παράδειγμα μπορεί κανείς να τρώει επί μέρες κρέας ή κρέας με ντομάτα ή μακαρόνια και μέσα σε λίγες μέρες να χάσει βάρος.
Τι επιτρέπεται: Το είδος του φαγητού που επιλέγεται. Αν για παράδειγμα κάποιος τρώει κοτόπουλο με ντομάτα ή μακαρόνια με ντομάτα, τρώει το ίδιο φαγητό για μέρες.
Τι απαγορεύεται: Οτιδήποτε άλλο εκτός από το φαγητό που έχει επιλεγεί.
Πλεονεκτήματα: Απώλεια βάρους.
Μειονεκτήματα: Πρόκειται για επικίνδυνες δίαιτες, που στερούν τον οργανισμό από πολλές βιταμίνες και γενικά θρεπτικά συστατικά.

ΣΚΑΡΣΝΤΕΙΛ: 700-1000 θερμίδες καθημερινά για δύο εβδομάδες
Η δίαιτα αυτή στηρίζεται στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών σε συνδυασμό με χαμηλές θερμίδες και μικρή πρόσληψη λίπους. Προσφέρει περίπου 700-1.000 θερμίδες την ημέρα. Διαρκεί δύο εβδομάδες και υπόσχεται απώλεια βάρους μέχρι και 10 κιλά. Τι επιτρέπεται: Ως βασικό φρούτο χρησιμοποιείται το γκρέιπ φρουτ. Επιτρέπονται λαχανικά, κρέας, ψάρι, αβγά, φρούτα και πρωτεϊνούχο ψωμί.
Απαγορεύεται: Πατάτες, μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, ζάχαρη. Πλεονεκτήματα: Σημαντική απώλεια βάρους.
Μειονεκτήματα: Ελλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Μπορεί να παρατηρηθεί ατονία και εκνευρισμός.

ΣΑΟΥΘΜΠΙΤΣ: Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις
Εμπνευστής της είναι ο καρδιολόγος Δρ. Αρθουρ Αγκαστον, με σκοπό την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Η δίαιτα αυτή στηρίζεται στη μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης μετρά πόσο γρήγορα μία τροφή με υδατάνθρακες μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για παράδειγμα, η πατάτα έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη ή ένα κομμάτι κέικ. Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει τρία στάδια.
Το πρώτο διαρκεί δύο εβδομάδες, υπόσχεται απώλεια βάρους 4 έως 6 κιλών και είναι το πιο δύσκολο απ όλα, διότι παρότι συνιστά φυσιολογικές μερίδες φαγητού (κυρίως ψάρια, κοτόπουλο, γαλοπούλα και σαλάτες), απαγορεύει τους υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι,ζυμαρικά, δημητριακά, φρούτα κτλ.).
Το δεύτερο στάδιο, κατά το οποίο χάνει κανείς 0,5 έως 1 κιλό την εβδομάδα, διαρκεί όσο καιρό απαιτείται για να φθάσει κανείς στο επιθυμητό βάρος, ενώ το τρίτο είναι το στάδιο της συντήρησης.
Πλεονεκτήματα: Απώλεια και διατήρηση βάρους.
Μειονεκτήματα: Η δίαιτα αυτή, όπως και άλλες με χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων, μπορεί να φέρει πονοκεφάλους, ζάλη και αδυναμία.
Τι επιτρέπεται: κρέας, ψάρια, κοτόπουλο, λαχανικά.
Τι απαγορεύεται: τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως ψωμί, ρύζι, δημητριακά, ζυμαρικά, φρούτα
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1234
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή