Πρόσφατα σχόλιαΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕΓεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Tι είναι για μένα τα Χριστούγεννα;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12
ΘΕΜΑ: Tι είναι για μένα τα Χριστούγεννα;
#14131
Tι είναι για μένα τα Χριστούγεννα; 10 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  
Αλήθεια τι σημαίνουν Χριστούγεννα για το καθένα μας;Τα Χριστούγεννα είναι η προσπάθεια να επιστρέψω στην αθωότητα των παιδικών μου χρόνων. Στην αθωότητα που έφυγε ανεπιστρεπτί....
Τα Χριστούγεννα των παιδικών μου χρόνων δε θα γυρίσουν ποτέ....μόνο σαν ανάμνηση και αυτή μερικές φορές θωλή στη λεπτομέρεια.
Μήπως, αναρωτιέμαι, θέλω να γυρίσω πίσω, γιατί φοβάμαι που μεγαλώνω; Μήπως έτσι προσπαθώ να σταματήσω το χρόνο;
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#14214
Απ:Tι είναι για μένα τα Χριστούγεννα; 10 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  
Είπαν για τα Χριστούγεννα ...Τα Χριστούγεννα στην ουσία είναι για τους ανθρώπους που μεγάλωσαν και έχουν ξεχάσει ότι τα παιδιά ξέρουν. Τα Χριστούγεννα είναι για όποιον είναι αρκετά ώριμος για να αρνηθεί το ανικανοποίητο πνεύμα του ανθρώπινου είδους.
--Margaret Cousins

Προτάσεις Χριστουγεννιάτικων δώρων: «Στον εχθρό σας τη συγχώρεση, στον ανταγωνιστή σας τη ανοχή. Σε έναν φίλο τη καρδιά σας, σε όλους την φιλανθρωπία, σε κάθε παιδί ένα καλό παράδειγμα, στο εαυτό σας σεβασμό».
--Oren Arnold

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αναζωπύρωσης της φλόγας της φιλοξενίας στο σπιτικό μας και της φλόγας της φιλανθρωπίας στην καρδιά μας.
--Washington Irving (1783-1859), Αμερικανός συγγραφέας

Μακάρι να μπορούσαμε να φυλακίσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ένα βάζο και να το ανοίγαμε κάθε μήνα
--Harlan Miller

«Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική κουβέρτα η οποία τυλίγεται γύρω μας, τόσο απροσδιόριστη σαν άρωμα. Μπορεί να αναδύει μια αίσθηση νοσταλγίας. Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια γιορτή φιλοξενίας και προσευχής αλλά πάντα θα είναι μια γιορτή θύμησης, μια μέρα που όλοι σκεφτόμαστε αυτούς που αγαπήσαμε».
--Augusta E. Rundell

«Τα Χριστούγεννα είναι μια απαραίτητη γιορτή. Πρέπει να υπάρχει μια τουλάχιστον μέρα του χρόνου η οποία θα μας υπενθυμίζει για ποιο λόγο βρισκόμαστε πάνω στον πλανήτη εκτός από τον εαυτό μας.».
--Eric Sevareid (1912-1992), Αμερικανός παρουσιαστής ειδήσεων

«Οι Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις μου μαζεύονται και χορεύουν όπως οι νιφάδες χιονιού, κάθε μια όμορφη, ξεχωριστή χάνεται σύντομα».
--Deborah Whipp (1964-), web designer.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μια περίοδος που παρατηρούνται ασυνήθιστες συμπεριφορές, αλλά τότε μόνο οι άνθρωποι μπορούν να υπακούσουν στο ένστικτό τους και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους χωρίς να νιώθουν ανόητοι. Με λίγα λόγια τα Χριστούγεννα είναι η μόνη ευκαιρία κάθε άνθρωπος να είναι ο εαυτός του.
--Francis C. Farley

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που τα παιδιά εκφράζουν τις επιθυμίες τους στους γονείς τους και αυτοί πληρώνουν για να τις πραγματοποιήσουν. Τα προβλήματα αρχίζουν να δημιουργούνται όταν οι ενήλικες ζητούν από τις κυβερνήσεις αυτά που επιθυμούν και τελικά τα παιδιά θα πρέπει να πληρώσουν για αυτές.
--Richard Lamm

Δεν υπάρχουν ιδανικά Χριστούγεννα, παρά μόνο τα Χριστούγεννα στα οποία θα αποφασίσεις να αντικατοπτρίσεις τις αξίες σου, τις επιθυμίες σου, την τρυφερότητα και τις παραδόσεις σου.
--Bill McKibben, συγγραφέας του "Hundred Dollar Holiday: The Case For a More Joyful Christmas"

Ο χρόνος ήταν μαζί μας όταν την ημέρα των Χριστουγέννων, περικύκλωσε τον περιορισμένο κόσμο μας σαν μαγικό δαχτυλίδι, δεν άφησε να μη δούμε τίποτα, ένωσε όλες τις χαρές του σπιτιού μας, την τρυφερότητα και τις ελπίδες μας. Συγκέντρωσε τα πάντα και τους πάντες γύρω από την χριστουγεννιάτικη φωτιά και ολοκλήρωσε την μικρή αυτή λαμπερή εικόνα μπροστά στα μάτια μας.
-- Charles Dickens

Είναι ευλογημένη η εποχή κατά την οποία όλος ο κόσμος ενώνεται κάτω από την συνωμοσία της αγάπης.
-- Hamilton Wright Mabi

Προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι η καρδιά των Χριστουγέννων είναι μια καρδιά προσφοράς, μια ανοιχτή καρδιά η οποία σκέφτεται πρώτα τους άλλους. Η γέννηση του Ιησού Χριστού είναι το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία, επειδή συμβολίζει την εισαγωγή του καλύτερου γιατρικού, αυτού της αγάπης, σε έναν άρρωστο κόσμο. Ενός φάρμακου που γιατρεύει καρδιές για πάνω από 2000 χρόνια.
-- George Mathhew Adams

Ο Χριστός γεννήθηκε την πρώτη εκατονταετία αλλά ανήκει σε όλες. Γεννήθηκε ως Ιουδαίος, παρόλα αυτά ανήκει σε όλες τις φυλές. Γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, όμως ανήκει σε όλες τις χώρες.
-- George W. Truett

Είστε πρόθυμοι να ξεχάσετε ότι έχετε κάνει για τους συνανθρώπους σας και να θυμηθείτε ότι έχουν κάνει οι άλλοι για εσάς&να θυμηθείτε την αδυναμία και την μοναξιά των ανθρώπων που μεγαλώνουν μόνοι&είστε πρόθυμοι να πιστέψετε ότι η αγάπη είναι ότι δυνατότερο στον κόσμο, πιο δυνατό από το μίσος, πιο δυνατό από το κακό και από το θάνατο ακόμα&τότε μπορείτε να ζήσετε τα Χριστούγεννα. Αλλά δεν θα μπορούσατε ποτέ να τα ζήσετε μόνοι.
--Henry van Dyke

Τα Χριστούγεννα είναι μια γέφυρα. Χρειαζόμαστε τις γέφυρες καθώς ο ποταμός του χρόνου μεταφέρει το παρελθόν. Τα φετινά Χριστούγεννα συμβολίζουν την δημιουργία ευτυχισμένων στιγμών για το αύριο και την αναβίωση ευτυχισμένων στιγμών του χθες.
--Gladys Tabor

Τα Χριστούγεννα δεν είναι χρόνος ή εποχή αλλά στάση ζωής και σκέψης. Για να απολαύσει κάποιος την ειρήνη και την καλή θέληση, να είναι γεμάτος από κατανόηση θα πρέπει να έχει αποκτήσει το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων.
--Calvin Coolidge
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#18271
Απ:Tι είναι για μένα τα Χριστούγεννα; 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
Τι σημαίνουν για μένα τα Χριστούγεννα
12/12/2009
της Αναστασίας Λαμπρία

Όλοι νομίζουν πως είμαι η Σούπεργούμαν.
Ο Σταύρος που μου λέει ότι έχει βαρεθεί ν’ ακούει για τα φανταστικά μου ταξίδια. Η Γκέλη που μου ζητάει κείμενα για κάστανα. Η μικρή μου κόρη που με ρωτάει πότε θα στολίσουμε το δέντρο, πότε θα φτιάξουμε σοκολατένιους κορμούς και πότε θα στροβιλιστούμε στο παγοδρόμιο. Η μεγάλη μου κόρη που μου ζητάει να πηγαίνουμε μαζί για ποτάκια. Ο άντρας μου που μου ζητάει να χαμογελάω και να μην ξυπνάω με το σαγόνι στα γόνατα. Η μαμά μου που δεν θέλει να με βλέπει πτοημένη. Η αδερφή μου που θέλει να είμαι δυνατή. Οι φίλοι που θέλουν να απαντάω στα μέιλ τους και να τους βλέπω. Οι κολλητοί μου που ζητούν να περνάμε βραδιές παρέα. Η επιχείρησή μου που... Τα βιβλία που… Οι τράπεζες που... Το δημόσιο που ... Οι επιταγές που… Οι συνεργάτες που... Οι, οι, ο, η …

Δεν θέλω να είμαι η Σούπεργούμαν, θέλω να είμαι κάποια που περιμένει τα Χριστούγεννα. Αυτό. Όχι, μια αλαλιασμένη, κρυμμένη στο πάπλωμά της, καπνίζοντας και πίνοντας καφέδες με αναστατωμένα μαλλιά. Όχι, καθόλου. Θέλω να είμαι ό,τι δείχνει αυτή η φωτογραφία που την έχω βάλει ταπετσαρία στον υπολογιστή μου, το μόνο φως που είναι συνέχεια ανοιχτό στην ημέρα μου. Θέλω να είμαι ο Αλέξανδρος του Μπέργκμαν, θέλω να βρω αυτό το βλέμμα, το άγγιγμα, την υφή στις παρειές, τη γλύκα και την περιέργεια στον κόσμο που ανοίγεται, τις κεραίες ευαίσθητες στα θαύματα που θα ‘ρθουν.

Θέλω να επιτέλους να λήξει η φάση του μαρτυρικού πρεσβυτερίου (θυμάστε τι τραβούσε ο Αλέξανδρος – Μπέργκμαν από τον ιερέα πατριό του) και θέλω να 'ρθουν Χριστούγεννα. Οι αγκαλιές να 'ναι ανοιχτές, τα μάτια γελαστά, τα λινά τραπεζομάντηλα κολλαριστά, το βούτυρο να τσιτσιρίζει, το χιόνι να σιωπά, τα παπλώματα αφράτα, τα φιλιά να 'ναι γλυκά, τα χέρια ζεστά, τα γέλια αληθινά, ο ύπνος γαλήνιος, η αφύπνιση ελπιδοφόρα.

Ας μου πει κάποιος πότε και πώς μπορεί να γίνει αυτό κι εγώ δεν θα γκρινιάζω, δεν θα βαρυγκομώ, θα σας γράφω χίλιες συνταγές για μάφινς λεμόνι και στρούντελ μοσχομυριστά, θα βγάζω ωραία βιβλία, θα 'μαι μια πάντα καλοντυμένη με φαντασία, προσηνής και γοητευτική, θα 'χω πάντα τα αυτιά μου ανοιχτά στα λόγια σας, τα μάτια μου στραμμένα στη σωστή μεριά. Μεταμορφώστε με όμως παρακαλώ, κάντε με έτσι.

Protagon.gr

Eίπατε τίποτα;
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#18281
Απ:Tι είναι για μένα τα Χριστούγεννα; 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
Πολύ καλά μας τα γράφει η κυρία Αναστασία ... αλλά πολύ φοβάμαι πως τα παραπάνω δεν περιγράφουν μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων μιας , νοικοκυράς , μητέρας , εργαζόμενης , συζήγου ...
αλλά την καθημερινότητα μας ...
afroditi (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 554
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ afdionysopoyloy@windowslive.com Τοποθεσία: Πάτρα Γεννέθλια: 1976-07-02
Χαράλαμπος 14-06-06 Μαρία 04-09
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#18299
Απ:Tι είναι για μένα τα Χριστούγεννα; 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
Τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει...

Το βράδυ που όλοι όλοι κοιμούνται κορίτσια... εκεί στην απόλυτη απολαυστική ησυχία, ξεκινά ο Προγραμματισμός του ΝΟΥ αλλά και των ΕΟΡΤΩΝ....
Πρόγραμμα, χαρτιά, σημειώσεις, μολύβια....παίρνουν φωτιά
Margo (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 3362
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα Γεννέθλια: 0000-10-20
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#18305
Απ:Tι είναι για μένα τα Χριστούγεννα; 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
Ολη μερα στην Κουζινα κουραση αγχος και σχεδον σε 1 ωρα εχουν φαγωθη ολα
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7697
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή