Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
#4932
Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  


- To βούτυρο δεν πρέπει να είναι λιωμένο. Πρέπει να είναι παγωμένο.
- Για να χρησιμοποιήσουμε 3/4 βούτυρο, χωρίζουμε προσεκτικά το βούτυρο σε 4 κομμάτια και παίρνουμε τα 3
- Αν θέλουμε να βάλουμε σταφίδες στο κέικ, θα πρέπει πρώτα να τα αλευρώσουμε καλά και μετά να τα ανακατέψουμε πολύ ελαφρά με το μίγμα του κέικ, έτσι ώστε να μη χάσουν το αλεύρι τους.
- Επίσης, μπορούμε να βάλουμε στη φόρμα ένα μέρος από το μίγμα για το κέικ σκέτο και μετά να προσθέσουμε το μίγμα που έχουμε ανακατέψει με τις σταφίδες και τα καρύδια.
- Τα κέικ που έχουν ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα σταφίδες, είναι καλύτερο να γίνονται σε φόρμες που δεν έχουν πολλές εσοχές.
- Αν κάνουμε κέικ με καφέ στιγμής, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον καφέ με τους χοντρούς κόκκους και πως για να διατηρηθεί ο καφές στο κέικ, δεν πρέπει να τον ανακατεύουμε πολύ με το μίγμα
- Θα πρέπει να ψεκάζουμε με το αντικολλητικό σπρέυ τη φόρμα πάρα πολύ καλά, ώστε να έχουμε καλύψει όλες τις πτυχές της.
- Το μίγμα, όταν μπαίνει στη φόρμα δεν πρέπει να καλύπτει πάνω από τα 2/3 της φόρμας, επειδή τα κέικ φουσκώνουν.
- Όταν πλέον έχουμε βάλει τη ζύμη στη φόρμα, με μια σπάτουλα κάνουμε μια χαρακιά γύρω από το κέντρο, για να αναπνέει το κέικ όσο ψήνεται και να βγαίνει με επίπεδη βάση και όχι με “καμπούρα”.
- Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου, όχι σε αέρα, αλλά στις αντιστάσεις πάνω κάτω και πάντα στην κάτω σχάρα, για να ψηθεί πρώτα μέσα και μετά από πάνω.
- Για να ελέγξουμε αν ο φούρνος μας αποδίδει τη θερμοκρασία που θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικό θερμόμετρο φούρνου.
- Αν διαπιστώσουμε πως ο φούρνος μας δεν έχει τη σωστή απόδοση θερμοκρασίας, μπορούμε να τον αλλάξουμε, να τον φτιάξουμε με τη βοήθεια ενός ειδικού ή αν δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα, θα πρέπει να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στην οποία τον βάζουμε, ανάλογα με τη διαφορά που έχουμε εντοπίσει.
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 13/05/2011 18:45 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#5268
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένου κέικ 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Να προσθέσω στις χρήσιμες συμβουλές σου Ηλιαννα , οτι το φούσκωμα ενός κέικ εξαρτάται και από το είδος του κέικ που φτιάχνουμε .

Στα κέικ βουτύρου, το βούτυρο που χρησιμοποιούμαι θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου . Αν το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πολύ μεγάλο, το κέικ δε θα φουσκώσει . Αν πάλι είναι πολύ μικρό, το κέικ θα κανει μια λακουβα στη μεση .
Για τα κέικ βουτύρου χρησιμοποιούμαι ταψιά που δεν κολλάνε. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί πριν τη χρήση του.

Στα αφρωδη κέικ, δεν πρεπει να χτυπάμε τα αυγα ,περισσότερο από όσο χρειάζεται .
Ανακατέυουμε τα αβγά με τα υπόλοιπα υλικά φέρνοντας τα κάτω υλικά προς τα πάνω, σα να τα διπλώνουμε. Γιαυτο το κεικ χρησιμοποιησουμαι την φόρμα με την τρύπα στο κέντρο, αλλά δε θα πρέπει να την λαδώσουμε . Αυτό γιατί το κέικ πρέπει να κολλήσει στις πλευρές της φόρμας κατά το φούσκωμα και έτσι να φουσκώνει καλύτερα.
Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος και να μην τον ανοίξουμε καθόλου την πρώτη μισή ώρα που ψήνεται το κέικ.
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#76189
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ 9 Μήνες πριν  
Ηταν απο τα πρωτα θεματα που ειχα βρει οταν εψαχνα συνταγες.Την μαγειρικη την λατρευω και συνεχεια ψαχνω καινουριες συνταγες.Ευτυχως βρηκα το κολπο τωρα που ο συζυγος επισκευασε τον εκτυπωτη μου να τις εκτυπωνω και να τις αποθηκευω σε φακελους αμαλογα με το ειδος της συνταγης. Προμηθευτηκα μπολικα μελάνια και αναλώσιμα εκτυπωτών και εκτυπωνω.Γραφω στο word απο κατω και τις αποψεις διορθωσεις μου και ξερω καθε φορα ακριβως πως να το κανω καλυτερο!!!
Athina P (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 7
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#76190
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ 8 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν  
Είναι πολύ σημαντικό να μην κόψει το μίγμα κατα το χτύπημα την ώρα που προσθέτουμε τα αυγά...Ένα κέικ που δεν θα κόψει σε αυτό το στάδιο όταν το κόβουμε δεν θα τρίβετε. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να είναι όλα τα υλικά στην ίδια θερμοκρασία (δωματίου)

Εξίσου σημαντικό είναι όταν τοποθετούμε το μίγμα στο σκεύος να μην λερώσουμε τα τοιχώματα γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα φουσκώσει σωστά!
Johnnys (Μέλος)
Να τρώτε πάντα γλυκά με αγνά υλικά και με μέτρο!!
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 9
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Greece Γεννέθλια: 1990-02-24
Καρανίκος Γιάννης: Chocolatier-Patissier
Δεν περιγράφεται τρώγεται!!
Site johnnyssweet.blogspot.com/ FB page www.facebook.com/Johnnysfoodproject
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή