Πουρές κολοκύθας
μισό κιλό κολοκύθα κομμένη
1/3 κούπας νερό
1/3 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
λίγη ρίγανη, δεντρολίβανο
1/4 κούπας μαϊντανό ψιλ
2 πατάτες
2 καρότα
μισή κούπα παρμεζανα τριμμενη
1 κούπα κρέμα γαλακτος με χαμηλά λιπαρα
λίγο μπαχάρι, γαρύφαλλο
Ψήνουμε την κολοκύθα στους 200ο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα
Την ξεφλουδίζουμε, πετάμε τα φλούδια και σπόρια και κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κολοκύθα, νερό, δάφνη, ρίγανη και δεντρολίβανο αλατίζουμε και βραζουμε 15 λεπτά ή μεχρι να μαλακώσει μέχρι να γίνει πολτός. Αφαιρούμε τη δάφνη και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και τα καρότα να μαλακώσουν και να τα πολτοποιήσουμε.
Στο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πολτό κολοκύθας, τον πουρε λαχανικών και το μαϊντανό και ανακατεύουμε να ζεσταθεί καλά
Βάζουμε την παρμεζάνα και την κρέμα, μπαχάρι και γαρύφαλο και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί η κρέμα.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.
Συνοδεύει ψητά κρέατα.