Κολοκυθοκεφτεδάκια με ούζο
1 κ. κολοκύθια,
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
1 κ.σ. μαραθόσπορο,
1 ματσ. άνηθο,
1 ματσ. δυόσμο,
1 αυγό,
1 σφηνάκι ούζο,
½ φλ. γραβιέρα τριμμένη,
αλεύρι όσο πάρει(περίπου 1 1/2 φλ.τσαγιού),
αλατοπίπερο,
λάδι για το τηγάνι.
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη και τα στύβουμε να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια μαζί με τα κρεμμυδάκια , το μαραθόσπορο κοπανισμένο, το ούζο,το αυγό, το δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε ένα μείγμα που να μην είναι πολύ σφιχτό, ίσα να συγκρατεί τα υλικά μεταξύ τους.
Τηγανίζουμε σε μείγμα λάδι ή ηλιέλαιο, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη!