Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:买英国大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,埃克塞特大学文凭毕业证,买...
dfdsfsdg02 23.9.2023 21:12
买英国大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,埃克塞特大学文凭毕业证,买英国E...
dfdsfsdg02 23.9.2023 21:11
买英国大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,帝国理工学院文凭毕业证,买英国i...
dfdsfsdg02 23.9.2023 21:09
买美国科罗拉多CU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,科罗拉多大学文凭毕业...
dfdsfsdg02 23.9.2023 21:06
买美国圣何塞SJSU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,圣何塞州立大学文凭...
dfdsfsdg02 23.9.2023 21:05
买美国旧金山SFSU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,旧金山州立大学文凭...
dfdsfsdg02 23.9.2023 21:02
买美国HSU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,洪堡州立大学文凭毕业证,买...
dfdsfsdg02 23.9.2023 21:02
买美国密苏里MSU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,密苏里州立大学文凭毕...
dfdsfsdg02 23.9.2023 21:01
买美国加州UCI欧文,尔湾大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,加州大学欧文...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:59
买美国学历认证大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,罗格斯大学新伯朗士威文凭...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:58
买美国WPI大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,伍斯特理工学院文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:56
买美国圣塔芭芭拉UCSB大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,加州大学圣塔芭...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:56
买美国德州UTAustin大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,德克萨斯大学...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:54
买美国迈阿密UM大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,迈阿密大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:49
买美国俄亥俄UO大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,俄亥俄大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:47
买美国SMU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,南方卫理公会大学文凭毕业证...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:47
买美国Auburn奥本AU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,奥本大学文凭...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:45
Απ:买美国爱荷华州的大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,爱荷华大学文凭毕...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:43
买美国爱荷华州的大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,爱荷华大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:43
买美国密苏里州MIZZOU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,密苏里大学哥...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:40
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Η θερμοκρασία που πίνουμε το κρασί μας
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Η θερμοκρασία που πίνουμε το κρασί μας
#3781
Η θερμοκρασία που πίνουμε το κρασί μας 14 Χρόνια, 4 Μήνες πριν  
Θερμοκρασίες: Στους πόσους να πιώ το κρασί μου;


Όλοι όσοι αγαπούν το καλό κρασί, ίσως έχουν ακούσει διάφορα για τις θερμοκρασίες στις οποίες πρέπει να πίνεται ένα κρασί, προκειμένου να αναδεικνύονται σωστά όλες οι νότες του, για μία ολοκληρωμένη γεύση. Ο όρος "θερμοκρασία δωματίου" είναι ένας όρος παρεξηγημένος.

Όσον αφορά τα κόκκινα κρασιά, το δωμάτιο στο οποίο αναφέρεται ο συγκεκριμένος όρος, πρόκειται για το δωμάτιο στο οποίο το κρασί ηρεμεί και ωριμάζει. Οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια θερμοκρασία λίγο διαφορετική από αυτή του συνηθισμένου μας δωματίου. Επίσης θα γνωρίζετε ότι τα λευκά κρασιά πρέπει να πίνονται παγωμένα, όχι όμως στην θερμοκρασία του ψυγείου σας! Ακολουθεί μια λίστα με ιδανικές θερμοκρασίες για τα περισσότερα είδη κρασιών.

    Ξηρά Κόκκινα: 15 - 18 C
    Ελαφρά Κόκκινα: 13 - 15 C
    Ροζέ και Ξηρά Λευκά: 10 – 13 C
    Ελαφρά Λευκά: 9 C
    Γλυκά Λευκά και Σαμπάνια: 4,5 – 7 C


Ρεαλιστικά, οι περισσότεροι δεν έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν με τόση ακρίβεια τις θερμοκρασίες των κρασιών τους. Θα σας δώσω όμως μερικά πολύ χρήσιμα tips με τα οποία θα μπορείτε και εσείς εύκολα να απολαύσετε τις πραγματικές γεύσεις και αρώματα του κρασιού σας.

Για τα κόκκινα κρασιά σας, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά πριν τα πιείτε.
Και για τα λευκά, μπορείτε να τα βγάλετε από το ψυγείο 15-20 λεπτά προτού τα πιείτε.
Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε την διαφορά, ανεξάρτητα από την ποιότητα του κρασιού σας.
Αν έχετε κρασί του οποίου η ποιότητα δεν είναι και τόσο καλή, μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο πολύ ώρα, έτσι ίσως καλύψετε την όχι και τόσο καλή γεύση του

Τέλος, προσπαθήστε να φυλάσσετε το κρασί σας σε ένα μέρος σκοτεινό και όχι σε όρθια θέση.
foodzine.gr
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 21/05/2009 19:31 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#23810
Απ:Η θερμοκρασία που πίνουμε το κρασί μας 13 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Βρήκαν γιατί το κόκκινο κρασί δεν ταιριάζει με ψάρι

Επιστήμονες ερεύνησαν και βρήκαν γιατί τα κόκκινα κρασιά δεν συνδυάζονται με τα ψάρια και τα θαλασσινά. Διαπίστωσαν ότι ευθύνεται ο σίδηρος, ο οποίος εξηγεί την αισθητηριακή αλλεργία μας στον συνδυασμό αυτόν.

Μπορεί να μην είναι η ανακάλυψη του αιώνα, όμως οι γαστρονόμοι του πλανήτη θα την εκτιμήσουν. Το ότι το κόκκινο κρασί δεν ταιριάζει με τα θαλασσινά είναι κάτι σαν θρησκευτικό δόγμα για τους γευσιγνώστες.

Ο λόγος είναι ότι ο συνδυασμός τους συνήθως δημιουργεί μια έντονη και δυσάρεστη ψαρίσια επίγευση. Η παραδοσιακή εξήγηση βασίζεται στην παρουσία των τανινών- χημικές ουσίες που κάνουν τα κόκκινα κρασιά στυφά.

Όμως πού και πού εμφανίζεται κάποιο κόκκινο κρασί που συνοδεύει ευχάριστα τα θαλασσινά. Με ποια κρασιά συμβαίνει αυτό, αποτελούσε ώς τώρα μυστήριο που ακόμη και οι καλύτεροι σομελιέ δεν κατανοούσαν.

Την απάντηση έδωσε ομάδα ερευνητών της εταιρείας Μercian Corporation στην Καναγκάουα της Ιαπωνίας, με επικεφαλής τον Τακαγιούκι Ταμούρα, με μια σειρά πειραμάτων που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Journal of Αgricultural and Food Chemistry».

Όπως έγραψε το περιοδικό «Εconomist», που αναφέρθηκε στην εν λόγω έρευνα, οι ερευνητές ζήτησαν από επτά έμπειρους δοκιμαστές κρασιών να δοκιμάσουν κόκκινα και λευκά κρασιά τρώγοντας χτένια και να βαθμολογήσουν την παρουσία της ψαρίσιας επίγευσης σε μια κλίμακα από το μηδέν ώς το τέσσερα.

Στη διάρκεια τεσσάρων δοκιμών, τους προσφέρθηκαν με τυχαία σειρά 38 κόκκινα κρασιά, 26 λευκά, 2 σέρι, ένα κρασί επιδορπίου, ένα πόρτο και ένα Μαδέρα.

Διαπιστώθηκε πως τα κρασιά με την εντονότερη ψαρίσια επίγευση ήταν αυτά με τα υψηλότερα επίπεδα σιδήρου· και πως, όταν ο φυσικός σίδηρος στο κρασί εξουδετερωνόταν με κάποια χημική αντίδραση, η επίγευση εξαφανιζόταν· όταν προσέθεταν σίδηρο, γινόταν εντονότερη. Τα άλλα μέταλλα δεν είχαν ανάλογο αποτέλεσμα στο κρασί.

Στο τέλος οι ερευνητές έριξαν απευθείας τα χτένια μέσα σε κρασιά και ανέλυσαν το διάλυμα που σχηματίσθηκε.

Διαπίστωσαν πως, εκτός του ότι μύριζαν ψαρίλα, τα διαλύματα που σχηματίσθηκαν από κρασιά με μεγάλη περιεκτικότητα σιδήρου περιείχαν αρκετά πτητικά συστατικά που δημιουργούν άσχημες οσμές ψαριού, λίπους, ελαίων, ακόμη και μανιταριών.

Η ειρωνεία είναι πως τα συστατικά αυτά σχηματίζονται από την αντίδραση του σιδήρου με τα μη κορεσμένα λιπαρά οξέα που κάνουν τα ψάρια πιο υγιεινά από το κόκκινο κρέας.

Η περιεκτικότητα σε σίδηρο

Τα ευρύματα αυτά δείχνουν πως, αντίθετα από τη γενική πεποίθηση, δεν είναι οι τανίνες που ευθύνονται για τη δυσκολία να συνδυαστούν τα κόκκινα κρασιά με ψάρια και θαλασσινά. Αντίθετα, το σημαντικό για να αποφασίσει κανείς αν ένα κρασί μπορεί να συνδυαστεί με τις τροφές αυτές είναι η περιεκτικότητά του σε σίδηρο.

Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει τρόπος για να ξέρει εκ των προτέρων ποια ποικιλία σταφυλιού πρέπει να χρησιμοποιήσει ή σε τι έδαφος να φυτέψει τα αμπέλια για να είναι το κόκκινο κρασί απαλλαγμένο από σίδηρο.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης πως τα λευκά κρασιά υψηλής οξύτητας συνδυάζονται καλά με θαλασσινά με έντονη ψαρίσια μυρωδιά επειδή τα οξέα εξουδετερώνουν τον σίδηρο που υπάρχει στον συνδυασμό, ανεξάρτητα από την πηγή του.

Τι ταιριάζει με τι

● ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
Ψάρια, θαλασσινά, όσπρια, ορεκτικά εν γένει, ζυμαρικά, ρύζι, τυριά με έντονη γεύση. Μπορεί επίσης να το πιει κανείς ως απεριτίφ πριν από το γεύμα.

● ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
Κρέας, σκληρά τυριά με πιο ήπια γεύση, αλμυρά και πικάντικα αλλαντικά, σούπες από κρέας.

● ΟΙ «ΕΧΘΡΟΙ» ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ
Τα φαγητά που περιέχουν ξίδι και αυγά εξουδετερώνουν τη γεύση του κρασιού.

Επίσης τα μαλακά γλυκά, όπως κρέμες σοκολάτας και παγωτά. Ακόμη, τα σπαράγγια, οι αγκινάρες, τα τουρσιά, οι αραιές σούπες.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή