Ο Χερμαν ερχεται !!
Λοιπον ,να σας γνωρισω πρωτα- πρωτα με τον κυριο Χερμαν
Ο Χερμαν ειναι ενα προζυμι,που το μεταχειρίζονταν οι νοικοκυρες, και τον μεταχειριζονται και τωρα,μας κανει μια παρα πολυ ωραια και νοστιμη ζυμη,για γλυκα ,και για ψωμια
Καντε τον μονες σας,με αυτον τον τροπο
8 γρ μαγια ξερη, ή 22 γρ απο την φρεσκια
1 κ,σ ζαχαρη
1 κουπα χλιαρο νερο
1 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
Παίρνουμε μια λεκανη αρκετα μεγαλη δεν χρειαζεται να κλεινει και τοσο καλά, ριχνουμε το αλευρι
Ανακατευουμε σε μια κουπα την μαγια με την ζαχαρη και το χλιαρο νερο τα προσθετουμε στο αλευρι και με μια ξυλινη κουταλα τα ανακευουμε καλα.
Σκεπαζουμε την λεκανη με το καπακι της και την βαζουμε για 2 μερες σε ενα μερος λιγο ζεστο, πρεπει να βγαλει φουσκαλες
(η περνω τον Χερμαν στο κρεβατι οταν παω για υπνο να τον ζεστανω )
Και καθε μερα ανακατευουμε τον Χερμαν !
Μετά:
1η ημερα τον βαζουμε για 1 μερα στο ψυγειο θελει ο Χερμαν να μείνει ήσυχος και να γνωρίσει το μερος που μενει και να μας γνωρισει
2η ημέρα τον παμε περιπατο, δηλαδη με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
3η ημέρα, τον παμε περιπατο με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
4η ημέρα, τον παμε περιπατο με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
Τωρα ταϊζουμε τον Χερμαν γιατι πεινάει και πρεπει να παχύνει και να φουσκωσει και να μας γεννησει τα μωρα του
5η ημέρα, τον ταιζουμε με:
1 κουπα αλευρι
1 κουπα ζαχαρη
1 /4 κουπα γαλα κρυο
και τον ανακατευουμε καλά
6η ημέρα, τον παμε παλι περιπατο, με μια ξυλινη κουταλα τον ανακατευουμε καλά
7η ημέρα τον παμε παλι περιπατο,με μια ξυλινη κουταλα τον ανακατευουμε καλά
8η ημέρα τον παμε παλι περιπατο,με μια ξυλινη κουταλα τον ανακατευουμε καλά
9η ημέρα τον παμε παλι περιπατο,με μια ξυλινη κουταλα τον ανακατευουμε καλά
10η ημέρα, τον μοιράζουμε σε 4 μερη (με κουπες)
Παίρνουμε μια κουπα απο την ζυμη του Χερμαν και την δινουμε στην γειτονισσα, μια κουπα την κραταμε για μας.
Όταν θελουμε να κανουμε γλυκο μαζι του, τον βγαζουμε απο το ψυγειο πριν 24 ωρες για να ζεσταθει και να παρει την θερμοκρασια του δωματιου και τις 2 κουπες της κανουμε ενα κεικ
Βαζουμε τις 2 κουπες απο την ζυμη Χερμαν σε μια λεκανη του μιξερ και προσθετουμε:
3 αυγα
1 κουπα γαλα
2 κουπες αλευρι με 1 μπέικιν
1 πρέζα αλατι
1 κουπα ζαχαρη
¼ κουπας μαυρη ζαχαρη
½ κουπα λιωμενο βουτυρο
1/2 κουπα Ηλιέλαιο
1 βανιλια
1 κ,γ κανελλα
1 κουπα καρυδια
1 σοκολατα χονδροκομμένη
1 κουπα χονδροκομμένους ξηρους καρπους
½ κουπα φρουτα κόντιτα
και τα ανακετουουμε ολα μαζι
Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους
Βουτυρωνουμε μια φορμα
Ριχνουμε το χυλο μεσα και ψηνουμε για 45-60 λεπτα
Με την μια κουπα που κρατησαμε αρχιζουμε την δουλεια παλι απο την αρχη
Τον ταιζουμε με:
1 κουπα αλευρι
1 κουπα γαλα
¼ κουπα ζαχαρη
Τον βαζουμε στο ψυγειο !
1η ημέρα, θελει ο Χερμαν να μείνει ήσυχος και να γνωρίσει το μερος που μενει
2η ημέρα τον παμε περιπατο με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
3η ημέρα τον παμε περιπατο με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
4η ημέρα τον παμε περιπατο με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
Τωρα ταϊζουμε τον Χερμαν για να παχύνει και να φουσκωσει και να μας γεννήσει τα μωρα του
5η ημέρα τον ταιζουμε με:
1 κουπα αλευρι
¼ κουπα ζαχαρη
1 κουπα γαλα κρυο
και τον ανακατευουμε καλά
6η ημέρα τον παμε παλι περιπατο,με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
7η ημέρα τον παμε παλι περιπατο,με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
8η ημέρα τον παμε παλι περιπατο,με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
9η ημέρα τον παμε παλι περιπατο,με ενα ξυλινο κουταλι τον ανακατευουμε καλά
10η ημέρα, τον μοιραζουμε σε 4 μερη (με κουπες)
Παίρνουμε μια κουπα απο την ζυμη του Χερμαν και την δινουμε στην γειτονισσα,
αν ειναι καλή μαζι μας, δηλαδη: silly:
Μια κουπα την κραταμε για μας και κανουμε γλυκο και την άλλη την ταίζουμε και σε 10 μερες παλι κανουμε γλυκο
Δηλαδη πρεπει καθε 10 μερες να τον ψήνουμε
αχαχαχαχααχαχαχα για να βρισκόμαστε σε δουλεια
Τον εβαλα εδω πρωτα για να δω αν υπαρχει ενδιαφερον πρωτα !
