Hlianna έγραψε:
Μάς περίσσεψε τσουρέκι;
Μπορούμε να φτιάξουμε εκμέκ ...γλυκό παρόμοιο με τη φρυγανιά ζακυνθινή
Για βάση θα βάλουμε αντί για φρυγανιά, τσουρέκιπου μάς έχει περισσέψει. θα το έχουμε σιροπιάσει με σιρόπι που θα έχουμε φτιάξει με 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, λιγο χυμό λεμονιού, κανέλα και έλαχιστο γαρύφαλο! Όλα τα άλλα παραμένουν τα ίδια.
Μπορούμε να διατηρήσουμε το τσουρέκι σε
φέτες ή τριμμένο σε σακουλάκια στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.
Με τις φέτες ακόμα, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σαν
βάση σε τούρτες, όπως το παντεσπάνι, ραντίζοντάς το με γάλα, λικέρ ή σιρόπι ή να τις σερβίρουμε σε ποτήρια με σαντιγί και φράουλες.
Το
τριμμένο τσουρέκι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε
τράιφλ, δηλ. ποτήρια που έχουμε γεμίσει με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή μους - τριμμένο τσουρέκι και μαρμελάδα ή σάλτσα φρούτων.
Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε και
τιραμισού με βάση τσουρέκι είτε με ωμά αυγά είτε χωρίς.