Πρόσφατα σχόλια



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Περισσεύματα αυγών
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12
ΘΕΜΑ: Περισσεύματα αυγών
#70672
Απ:Περισσεύματα αυγών 8 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
Σίγουρα θα έχουμε πολλά αυγά που δεν ξέρουμε τι να τα φτιάξουμε,ένας τρόπος αρκετά νόστιμος να φαγωθούν είναι κι αυτός.

Αυγά ογκρατέν



8 αυγά βραστά σφιχτά,
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη,
αλατοπίπερο,
2 φλ μπεσαμέλ μέτρια,όχι πηχτή!

Μπεσαμέλ:

60 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,
60 γρ. αλεύρι ή κόρν φλάουερ,
μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο,
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 λίτρο γάλα.

Καθαρίζουμε τα αυγά,τα κόβουμε κάθετα σε τρείς φέτες και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι,τα αλατοπιπερώνουμε.



Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει,προσθέτουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο,ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνοντας το γάλα σιγά σιγά μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό και μοσχοκάρυδο,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε πάνω στα αυγά.



Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180β. για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια.



Επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε μαζί με αγκινάρες!
Βράζουμε 8 πάτους αγκινάρας,τις στραγγίζουμε,τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,βάζουμε σε κάθε μία από μισό αυγό και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και το τυρί.

vasiliki ver (Μέλος)
Οδηγός του ανθρώπου είναι η συνείδηση του.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 6750
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα Γεννέθλια: 1962-07-08
Οι φίλοι είναι σαν τα άστρα, υπάρχουν πολλά και λάμπουν τα περισσότερα, αλλά μόνο ένα ξεχωρίζεις κάθε φορά..
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή