Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ο Χέρμαν έρχεται

Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 

Λοιπόν ,να σας γνωρίσω πρώτα- πρώτα με τον κύριο Χέρμαν. Ο Χέρμαν είναι ένα προζύμι, που το μεταχειρίζονταν οι νοικοκυρές, και τον μεταχειρίζονται και τώρα, μας κάνει μια πάρα

πολύ ωραία και νόστιμη ζύμη, για γλυκά και για ψωμιά

 Κάντε τον μόνες σας, με αυτόν τον τρόπο

  •  8 γρ. μαγιά ξερή, ή 22 γρ. από την φρέσκια
  • 1 κ,σ ζάχαρη
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 Παίρνουμε μια λεκάνη αρκετά μεγάλη δεν χρειάζεται να κλείνει και τόσο καλά και ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε σε μια κούπα την μαγιά με την ζάχαρη και το χλιαρό νερό τα προσθέτουμε στο αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε την λεκάνη με το καπάκι της και την βάζουμε για 2 μέρες σε ένα μέρος λίγο ζεστό, θα πρέπει να βγάλει φουσκάλες

 (η παίρνω τον Χέρμαν στο κρεβάτι όταν πάω για ύπνο να τον ζεστάνω )Laughing

 Και κάθε μέρα ανακατεύουμε τον Χέρμαν !

 Μετά:

1η ημέρα τον βάζουμε για 1 μέρα στο ψυγείο, θέλει ο Χέρμαν να μείνει ήσυχος και να γνωρίσει το μέρος που μένει και να μας γνωρίσει

 2η ημέρα τον πάμε περίπατο, δηλαδή με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

 3η ημέρα, τον πάμε περίπατο με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

 4η ημέρα, τον πάμε περίπατο με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

 Τώρα ταΐζουμε τον Χέρμαν, γιατί πεινάει και πρέπει να παχύνει και να φουσκώσει και να μας γεννήσει τα μωρά του

 5η ημέρα, τον ταΐζουμε με:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 /4 κούπα γάλα κρύο και τον ανακατεύουμε καλά

 6η ημέρα, τον πάμε πάλι περίπατο, με μια ξύλινη κουτάλα τον ανακατεύουμε καλά

 7η ημέρα τον πάμε πάλι περίπατο, με μια ξύλινη κουτάλα τον ανακατεύουμε καλά

 8η ημέρα τον πάμε πάλι περίπατο, με μια ξύλινη κουτάλα τον ανακατεύουμε καλά

9η ημέρα τον πάμε πάλι περίπατο, με μια ξύλινη κουτάλα τον ανακατεύουμε καλά

10η ημέρα, τον μοιράζουμε σε 4 μέρη (με κούπες)

 Παίρνουμε μια κούπα από την ζύμη του Χέρμαν και την δίνουμε στην γειτόνισσα, μια κούπα την κρατάμε για μας.

 Όταν θέλουμε να κάνουμε γλυκό μαζί του, τον βγάζουμε  από το ψυγείο πριν 24 ώρες για να ζεσταθεί και να πάρει την θερμοκρασία του δωματίου και τις 2 κούπες της κάνουμε ένα κέικ.

  Κέικ με το Χέρμαν

  • Βάζουμε τις 2 κούπες από την ζύμη Χέρμαν σε μια λεκάνη του μίξερ και προσθέτουμε:
  •  3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι με 1 μπέικον
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ¼ κούπας μαύρη ζάχαρη
  • ½ κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κούπα Ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ,γ κανέλλα
  • 1 κούπα καρύδια
  • 1 σοκολάτα χονδροκομμένη
  • 1 κούπα χονδροκομμένους ξηρούς καρπούς
  • ½ κούπα φρούτα κόντιτα
  1. Τα ανακατεύουμε  όλα μαζί
  2.  Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  3. Βουτυρώνουμε μια φόρμα
  4. Ρίχνουμε το χυλό μέσα και ψήνουμε για 45-60 λεπτά

 Με την μια κούπα που κρατήσαμε αρχίζουμε την δουλειά πάλι από την αρχή

 Τον ταΐζουμε με:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα
  • ¼ κούπα ζάχαρη

 Τον βάζουμε στο ψυγείο !

1η ημέρα, θέλει ο Χέρμαν να μείνει ήσυχος και να γνωρίσει το μέρος που μένει

 2η ημέρα τον πάμε περίπατο με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

3η ημέρα τον πάμε περίπατο με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

4η ημέρα τον πάμε περίπατο με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

Τώρα ταΐζουμε τον Χέρμαν για να παχύνει και να φουσκώσει και να μας γεννήσει τα μωρά του

5η ημέρα τον ταΐζουμε με:

 

  • 1 κούπα αλεύρι
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα κρύο
  • και τον ανακατεύουμε καλά

 6η ημέρα τον πάμε πάλι περίπατο, με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

 7η ημέρα τον πάμε πάλι περίπατο, με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

 8η ημέρα τον πάμε πάλι περίπατο, με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

9η ημέρα τον πάμε πάλι περίπατο, με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύουμε καλά

 10η ημέρα, τον μοιράζουμε σε 4 μέρη (με κούπες)

 

Παίρνουμε μια κούπα από την ζύμη του Χέρμαν και την δίνουμε στην γειτόνισσα,

αν είναι καλή μαζί μας, δηλαδή !!

Μια κούπα την κρατάμε για μας και κάνουμε γλυκό και την άλλη την ταΐζουμε και σε 10 μέρες πάλι κάνουμε γλυκό

Δηλαδή πρέπει κάθε 10 μέρες να τον ψήνουμε για να βρισκόμαστε σε δουλειά !!Smile

 Το άρθρο προστέθηκε από το μέλος Bianka.

Μεταφορά στην κορυφή