Μαγειρικές διαδρομές
Πεπόνι
Αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό η πεπονιά ανήκει στην τάξη κολοκυνθώδη ή κουκουρβιτώδη και στην οικογένεια κουκουρβιτίδες.
Το άρωμα της κουζίνας μας
Συντάχθηκε απο τον/την ΝΤΙΝΑ
Πριν κάποια χρόνια ανακάλυψα την παραδεισένια γεύση που δίνει στη μαγειρική η πρόσμιξη του ελαιόλαδου με διάφορα βότανα πιπέρια και εσπεριδοειδή .
Μπάμια
Η καταγωγή της είναι από την Αφρική και σήμερα καλλιεργείται σε όλες τις τροπικές και εύκρατες περιοχές για τον ομώνυμο καρπό της.
Ο Χέρμαν έρχεται
Συντάχθηκε απο τον/την Bianka
Λοιπόν ,να σας γνωρίσω πρώτα- πρώτα με τον κύριο Χέρμαν. Ο Χέρμαν είναι ένα προζύμι, που το μεταχειρίζονταν οι νοικοκυρές, και τον μεταχειρίζονται και τώρα, μας κάνει μια πάραΌστρακα
Λέγεται ότι ο δούκας Ντε Λοζέν ζήτησε στρείδια με άσπρο κρασί πριν τον οδηγήσουν στην γκιλοτίνα, τα οποία μοιράστηκε με τον δήμιο του
Μπύρα
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρίγκιπας που έτρεφε αγάπη για τα σταφύλια, τα αποθήκευε τον χειμώνα σε ασκούς από δέρμα κατσίκας, για να τα απολαμβάνει όταν είναι εκτός εποχής.
Καρπούζι
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που προέρχεται από την Αφρική. Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου. Τον 10 αιώνα μ.Χ. καλλιεργείται στην Κίνα
Μπεσαμέλ αυτή η άγνωστος
Συντάχθηκε απο τον/την ΝΤΙΝΑ
Η μπεσαμέλ, όσο και αν φαίνεται πως υπηρετεί τις ανάγκες μιας υψηλής μαγειρικής τέχνης οφείλει την ανακάλυψή της στις ανάγκες ενός επικεφαλής της αυλής του Λουδοβίκου 14ου να καλύψει την
Ινδική κουζίνα
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Η ινδική κουζίνα «παντρεύει» τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσδίδουν τα καρυκεύματα με απλά, καθημερινά προϊόντα, όπως το γάλα και το γιαούρτι. Φημίζεται για τα μπαχαρικά της.
Κεφίρ (Kefir)
Όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή, το ξέρουν καλά.
Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τις ευεργετικές επιδράσεις του και οι υπόλοιποι.
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL